Loopbaan

Carriere
salaris, euro's, beloning

Meer verdienen? Behaal een van deze certificaten!

De 10 certificaten die op dit moment de grootste salarisgroei opleveren

2 juli 2016

 

Dat met succes afgeronde certificeringstrajecten je marktwaarde verhogen, staat als een paal boven water. “Naast werkervaring en opleiding kunnen kandidaten door middel van relevante IT-certificaten laten zien aan potentiële werkgevers over welke vaardigheden ze beschikken. Bovendien toont het behalen van certificaten aan dat IT-professionals bereid zijn om in hun ontwikkeling te blijven investeren”, vertelt Terry Erdle, executive vice president skills certification bij CompTIA (de Computing Technology Industry Association), dat leveranciersonafhankelijke certificeringstrajecten aanbiedt.

Belangrijke technologische ontwikkelingen als cloudcomputing, virtualisatie, Big Data en de toegenomen behoefte aan adequate beveiliging van online data zorgen er voor dat de behoefte aan specifieke vaardigheden bij IT’ers voortdurend veranderd. En dan gaat het niet alleen om technische vaardigheden, maar ook om softskills, zoals projectmanagement, teamwork, probleemoplossing en communicatie.

Uit onderzoek dit jaar door CompTIA blijkt dat bij 65 procent van de werkgevers IT-certificaten de doorslag geven bij gelijkgeschikte kandidaten. Daarnaast stelt 72 procent van de werkgevers specifieke IT-certificaten als voorwaarde in de functieomschrijving van een IT-vacature. Twee derde van de ondervraagde werkgevers zegt IT-certificaten erg waardevol te vinden, terwijl dit in 2011 nog niet eens bij een derde van de werkgevers het geval was. Het belang van en de interesse in IT-certificaten neemt dus in rap tempo toe. Dat merken ook de opleidingsinstellingen al enkele jaren.

Maar het blijft lastig om precies in te schatten wat een bepaald IT-certificaat betekent voor je salaris. Bovendien zijn niet alle certificaten even waardevol, constateert het Amerikaanse IT World na onderzoek in samenwerking met Foote Partners. Dat onderzoek resulteerde in een ‘hot list’ van certificaten, op basis van de loonontwikkeling in de afgelopen periode en personeelsplannen die 400 besluitvormers op IT-gebied hebben gedeeld. Omdat dit rapport is opgesteld in de VS en de verschillen met Nederland soms groot zijn heeft AutomatiseringGids de ranglijst op basis van input van diverse opleidingsinstituten ‘vernederlandst’.

 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Neem contact met ons op!