Overslaan en naar de inhoud gaan

Medewerkerstevredenheid in IT onder druk

Dat blijkt uit Amerikaans onderzoek, waar Computerweek melding van maakt. Een aantal IBM-gebruikers kwam onlangs in Boston bijeen om anoniem hun hart te luchten over de grootste frustraties op de werkvloer.
stress
© CC0 Pixabay
CC0 Pixabay

Tijdens de sessie – ‘The Mythical 40-Hour Week’ geheten – werd er heel wat af gemopperd. Zo zou het in de IT vaker gaan om een 60-urige werkweek dan een 40-urige. “Mijn baas wil dat ik tot diep in de nacht overwerk als dat nodig is, maar verwacht wel dat ik de volgende morgen vroeg weer fris en fruitig op kantoor verschijn”, zegt één van hen. Ook vakanties komen onder druk te staan. Zo zei één van de aanwezigen dat het aantal keren dat zijn leidinggevende aan de lijn hing tijdens zijn vrije week "niet op de vingers van één hand te tellen is".

Uit gegevens van de Corporate Executive Board (CEB) uit Washington, dat onderzoek doet naar de medewerkerstevredenheid bij grote bedrijven, daalt de bereidheid onder het personeel om extra inspanningen te verrichten voor de baas zonder dat daar iets tegenover staat. Was die bereidheid onder IT’ers in 2007 nog 12 procent, in het tweede kwartaal van dit jaar was dat nog maar 4 procent – het laagste niveau in het afgelopen decennium. “IT’ers hechten in het algemeen minder belang aan voor wie zij werken. Voor hen telt vooral met welke technologieën ze mogen werken en de inhoud van het werk zelf”, aldus een CEB-woordvoerder.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in