Overslaan en naar de inhoud gaan

McAfee probeert gat in autobeveiliging te dichten

Securityleverancier McAfee en elektronicaconglomeraat Panasonic zijn een samenwerkingsverband begonnen om auto's te beschermen. De twee creëren een security operations center (SOC) gericht op het vroegtijdig opsporen en stoppen van cyberattacks op voertuigen.
future connected car
© Shutterstock
Shutterstock

Auto's zijn de afgelopen jaren uitgegroeid tot zeer complexe IT-systemen die veelal afhankelijk zijn van draadloze communicatie. In veel gevallen gaat het om verbindingen via Bluetooth, WiFi of mobiele netwerkverbindingen als 4G en 5G. Als die connectiviteit niet heel goed beveiligd is, vormen die verbindingen een makkelijke toegangspoort voor aanvallers die vervolgens kunnen gaan knoeien met de systemen in de auto.

Net als geldt voor veel apparatuur die tot Internet of Things (IoT) kan worden gerekend, is de auto-industrie - en de klant daarvan - meer gericht op interessante functionaliteiten. Er is vaak minder aandacht voor de beveiliging. Daar willen Panasonic en McAfee mee aan de slag, zo blijkt uit een verklaring van de twee naar aanleiding van de oprichting van hun samenwerkingsverband.

Speuren in de auto

Panasonic heeft al een kastje ontwikkeld dat in de auto kan speuren naar verdachte activiteiten. Die monitoringgegevens stuurt het detectiesysteem door naar het SOC. Daar wordt onder meer de expertise van McAfee op het gebied van IT-beveiliging ingezet voor het analyseren van patronen en om vervolgens tegenacties in gang te zetten.

De twee bedrijven willen van het SOC een dienstverlening maken die wereldwijd te gebruiken is. Panasonic heeft al ervaring met monitoring tegen cyberaanvallen gericht tegen fabrieksapparatuur en productieprocessen.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in