Maximumtarief 0900-nummers op komst

17 maart 2008
Bedrijven moeten nog dit jaar voorafgaande aan een gesprek via een 0900-informatienummer aan de consument melden wat dat gesprek maximaal gaat kosten.

Staatssecretaris Frank Heemskerk (Economische Zaken) stuurt binnenkort een brief hierover naar de Tweede Kamer, aldus zijn woordvoerder naar aanleiding van een bericht in het AD van zaterdag.

Heemskerk had al eerder in de Kamer aangekondigd dat hij de ongelimiteerde tarieven voor 0900-nummers aan banden zou gaan leggen.

Door een maximumtarief te hanteren hoopt Heemskerk bedrijven ertoe te brengen de wachttijden binnen de perken te houden. Bedrijven mogen nog wel de hoogte van het maximumtarief zelf vaststellen.

Volgens het AD beginnen bedrijven zich de jarenlange klachten van cliënten over hun slechte telefonische bereikbaarheid aan te trekken. Uit een test van de krant blijkt dat de wachttijden steeds korter worden. Uit deze test komt zorgverzekeraar Zilveren Kruis Achmea als winnaar uit de bus. De Belastingtelefoon, uitkeringsinstatie UWV en de Kamer van Koophandel eindigden onderaan.

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.