Overslaan en naar de inhoud gaan

Marktwaakhond ACM zoekt nieuwe leiding

Bestuurder Henk Don vertrekt per 1 februari 2020 bij de Autoriteit Consument & Markt (ACM). Don is dan ruim tien jaar bestuurder geweest van de toezichthouder en diens voorloper de NMa. Volgens Don is het werk bij de ACM nog altijd fascinerend. "Maar je moet vertrekken voordat dat anders wordt".
Autoriteit Consument en Markt
© ACM
ACM

"Een rode draad in mijn werkende leven is economie tussen wetenschap, praktijk en toezicht. Daar wil ik na mijn vertrek bij de ACM mee doorgaan", verklaart hij nu bij het aankondigen van zijn vertrek. Don studeerde econometrie aan de Universiteit van Amsterdam. Sinds 1 oktober 2009 was hij lid van de raad van bestuur van de NMa en per 1 april 2013 bij de ACM. Eerder was hij onder meer directeur van het Centraal Planbureau, deeltijdhoogleraar economie aan de Universiteit van Amsterdam en bijzonder hoogleraar econometrie en economisch beleid aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam.

Zorgen voor eerlijke concurrentie

De ACM begint binnenkort een wervingsprocedure voor de opvolging van Don. Ondertussen zoekt de waakhond op dit moment al een senior medewerker mededinging, naast nog andere aanvulling voor het huidige personeel. De Nederlandse markttoezichthouder heeft als missie om te zorgen voor goed functionerende markten waar bedrijven eerlijk met elkaar concurreren en waar zij niemand benadelen met oneerlijke praktijken.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in