Overslaan en naar de inhoud gaan

Mainframe blijft zorgenkindje

Hoewel de meeste CIO's overtuigd zijn van het belang van mainframes en er een groot tekort dreigt aan mainframe-experts, doet bijna 40 procent er niets aan dat tekort.
datacenter engineer
© CC BY-2.0 Flickr
CC BY-2.0 Flickr

Dat blijkt uit onderzoek van Vanson Bourne in opdracht van Compuware. Hiervoor werden 350 CIO's uit onder meer de Benelux, Australië en de VS bevraagd.

Bijna 90 procent van de CIO's meent dat het mainframe belangrijk blijft de komende 10 jaar. Ruim driekwart ziet het ook als een belangrijke 'enabler' voor innovatie. De afgelopen vijf jaar hebben de mainframes zeer veel nieuwe 'workloads' gekregen, vooral voor de verwerking van big data. Maar zeker 70 procent maakt zich ook zorgen over de kennistransfer die nodig is om de mainframes ook over tien jaar nog in de lucht te kunnen houden. Zij realiseren zich dat bijvoorbeeld ontwikkelaars van gedistribueerde applicaties weinig kennis hebben over mainframes. Daar komt een tekort aan documentatie bij, terwijl de komende tien jaar veel mainframe-beheerders met pensioen zullen gaan. Dat zal er vrijwel zeker toe leiden dat een kennistransfer zeer moeizaam zal verlopen.

Opmerkelijk is echter dat ondanks dat veel CIO's de bui al zien hangen, zij toch geen maatregelen nemen om het komende tekort aan mainframe-experts aan te pakken.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in