Main Capital verwerft meerderheidsbelang in OnGuard

5 januari 2015
Private Equity investeerder Main Capital heeft een meederheidsbelang verworven in softwarebedrijf OnGuard.

Main Captital is een in softwarebedrijven gespecialiseerde belegger. Het bedrijf investeerde eerder al in onder meer Sharewire, VisionWaves, SecondFloor, EuroSystems, Sofon, Connexys, Regas, ChainPoint, RVC en TPSC. Doel van de investeringen is waardevermeerdering door strategische inbreng van kennis en werkkapitaal, dat wordt ingezet voor doelen als cloudtransitie en internationalisatie.

12.000 gebruikers

OnGuard ontwikkelt en verkoopt creditmanagement-software, voor het optimaliseren van accounts receivables management; inclusief credit, collections en complaints management en cash allocation. Op dit moment bedient het bedrijf een kring van meer dan 850 klanten met meer dan 12.000 gebruikers in meer dan 42 landen.   Bekende namen op de referentielijst van het bedrijf zijn: Wolters Kluwer, BMW Financial Services, Sun Chemical, Avis Budget Group en Sodexo.

Op hoger plan brengen

Naast het hoofdkantoor in Nederhorst den Berg beschikt het bedrijf over vestigingen in Londen en Sydney. Daarnaast heeft OnGuard een partnernetwerk opgebouwd in Italië, Frankrijk, Denemarken, Spanje en Brazilië. De participatie van Main is er onder meer op gericht OnGuard qua businessmodel, marktpositie en mate van internationalisatie op een hoger plan te brengen, verklaart Mains Managing Partner Charly Zwemstra.


Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.