Main Capital verwerft gemeenteautomatiseerder Roxit

29 juni 2015
Het softwarebedrijf Roxit is grotendeels overgegaan in handen van private equity-investeerder Main Capital.

Roxit, opgericht in 2007, is een in Nederland opererend softwarebedrijf met kantoren in Zwolle, Arnhem en Zoetermeer. Er werken op dit moment ruim 90 medewerkers. Zo’n 380 klanten worden bediend, variërend van gemeenten, regionale uitvoeringsdiensten, waterschappen en provinciale overheden tot bedrijven. Voorbeelden zijn de gemeenten Utrecht, Haarlem, Tilburg en Maastricht, Omgevingsdienst Haaglanden en de provincie Overijssel.

Met behulp van de software van Roxit managen deze organisaties hun processen rond vergunningverlening, toezicht en handhaving (VTH). Naast de oplossingen voor VTH heeft Roxit oplossingen op het gebied van ruimtelijke ordening. Met hun 'zaaksysteem' en combinaties van andere Roxit-producten worden allerlei processen ingebed en worden de klanten ontzorgd in hun werkzaamheden.

Buy-and-build strategie

Managing partner Charly Zwemstra van Main Capital noemt Roxit 'een mooie aanwinst voor de portefeuille'. Het is volgens Zwemstra de bedoeling dat Roxit zijn productportfolio verder ontwikkelt en uitbouwt. Daarnaast wordt ingezet op nieuwe manieren van informatie-uitwisseling, samenwerking tussen stakeholders, en inspelen op toekomstige regelgeving om de klant nog beter van dienst te kunnen zijn. Main Capital heeft kapitaal gereserveerd om de autonome ontwikkeling van Roxit via een actieve buy-and-build strategie  te ondersteunen.

Management participatie

De huidige directeuren van Roxit, Rob Steneker en Rob van Tiel, blijven samen de directie voeren. Voor Main Capital, dat al langere tijd actief is in de softwaresector, vergde de verwerving van het meerderheidsbelang in Roxit de grootste investering tot dusverre. Het bedrijf geeft in zijn persbericht aan dat na afwikkeling van de transactie een managementparticipatie zal worden 'onderzocht'. 

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.