Overslaan en naar de inhoud gaan

Main Capital verwerft gemeenteautomatiseerder Roxit

Roxit, opgericht in 2007, is een in Nederland opererend softwarebedrijf met kantoren in Zwolle, Arnhem en Zoetermeer. Er werken op dit moment ruim 90 medewerkers. Zo’n 380 klanten worden bediend, variërend van gemeenten, regionale uitvoeringsdiensten, waterschappen en provinciale overheden tot bedrijven. Voorbeelden zijn de gemeenten Utrecht, Haarlem, Tilburg en Maastricht, Omgevingsdienst Haaglanden en de provincie Overijssel.
Business
Shutterstock
Shutterstock

Met behulp van de software van Roxit managen deze organisaties hun processen rond vergunningverlening, toezicht en handhaving (VTH). Naast de oplossingen voor VTH heeft Roxit oplossingen op het gebied van ruimtelijke ordening. Met hun 'zaaksysteem' en combinaties van andere Roxit-producten worden allerlei processen ingebed en worden de klanten ontzorgd in hun werkzaamheden.

Buy-and-build strategie

Managing partner Charly Zwemstra van Main Capital noemt Roxit 'een mooie aanwinst voor de portefeuille'. Het is volgens Zwemstra de bedoeling dat Roxit zijn productportfolio verder ontwikkelt en uitbouwt. Daarnaast wordt ingezet op nieuwe manieren van informatie-uitwisseling, samenwerking tussen stakeholders, en inspelen op toekomstige regelgeving om de klant nog beter van dienst te kunnen zijn. Main Capital heeft kapitaal gereserveerd om de autonome ontwikkeling van Roxit via een actieve buy-and-build strategie te ondersteunen.

Management participatie

De huidige directeuren van Roxit, Rob Steneker en Rob van Tiel, blijven samen de directie voeren. Voor Main Capital, dat al langere tijd actief is in de softwaresector, vergde de verwerving van het meerderheidsbelang in Roxit de grootste investering tot dusverre. Het bedrijf geeft in zijn persbericht aan dat na afwikkeling van de transactie een managementparticipatie zal worden 'onderzocht'.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in