Overslaan en naar de inhoud gaan

'Macbook Air wordt nog dunner'

Dat meldt Nu.nl, dat verwijst naar de Apple-blogger Jack March, die zich baseert op anonieme bronnen. March geeft diverse details die overeenkomen met eerdere geruchten en voegt er een aantal nieuwe details aan toe, die wel in de lijn der verwachting liggen.
MacBook Air (2014)
© Apple
Apple

Momenteel heeft Apple alleen een 11 en 13 inch Macbook Air in het assortiment. Het 12 inch-model zou medio 2015 uitkomen en zou beschikken over een retina-scherm met een resolutie van 2560 x 1600 pixels in plaats van 1400 x 900 pixels zoals nu het geval is.

Normale usb-poort verdwijnt

De laptop zou bovendien nog dunner worden dan nu het geval is. De rand rond het scherm wordt een stuk dunner. Gevolg is wel dat de normale usb-poort verdwijnt en wordt vervangen door de nieuwe usb-standaard type C, die meer lijkt op een micro usb-aansluiting. Ook de poort voor de oplader wordt mogelijk veranderd om de dunnere behuizing mogelijk te maken.

Door de dunnere behuizing zou de ventilator komen te vervallen, maar dit wordt opgevangen door het gebruik van de nieuwe Intel Broadwell-processoren. Veder wordt de speaker – die nu nog onder de toetsen verstopt zit - zichtbaar in het nieuwe ontwerp. Het toetsenbord zal straks bijna de gehele breedte van de laptop innemen.

Ook in zilver en goud

Momenteel is de Air alleen te verkrijgen in het grijs, maar volgens de bronnen van March krijgt de laptop dezelfde kleuren als de iPhone: donkergrijs, zilver en goud.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in