Overslaan en naar de inhoud gaan

Mac mini opgepept met Ivy Bridge

De nieuwe Core i5- en Core i7-processoren maken de Mac mini volgens Apple tot 2 keer sneller dan voorheen, terwijl de geïntegreerde grafische chip (Intel HD Graphics 4000) tot 65 procent sneller is. Het werkgeheugen is van huis uit 4 GB, maar dat kan tot 16 GB worden uitgebreid.
Intel slogan
© Intel
Intel

De aluminium behuizing van de Mac mini is nog steeds even compact: bijna 20 cm in het vierkant en 3,6 cm hoog. Het kastje biedt plaats aan 4 USB 3.0-poorten en een Thunderbolt-aansluiting. Verder is voorzien in HDMI, FireWire 800, Gigabit Ethernet, wifi en Bluetooth 4.0. Er is ook een SDXC-sleuf voor geheugenkaartjes.

Leverbaar in 3 standaarduitvoeringen, opties op bestelling

Apple levert de Mac mini in 3 standaarduitvoeringen. Het instapmodel heeft een dual-core Core i5, 4 GB RAM en een harddisk van 500 GB en kost 649 euro. Voor 200 euro meer krijg je een quad-core Core i7-processor (weliswaar met een iets lagere klokfrequentie van 2,3 GHz) en een harde schijf van 1 TB.

Het topmodel is bedoeld voor gebruik als server. Hij heeft eveneens de quad-core Core i7 en bovendien 2 harddisks van elk 1 TB. Apple levert hem voor 1049 euro inclusief OS X Server. Op bestelling zijn – afhankelijk van het model – diverse maatwerkopties verkrijgbaar, zoals een snellere Core i7-processor, 8 GB of 16 GB geheugen, een SSD van 256 GB of een hybride Fusion Drive. De 3 standaardmodellen zijn direct leverbaar.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in