Beheer

Security
Skype

Maak van Skype-gesprek geen tv-uitzending

Microsoft voegt end-to-end encryptie toe op Skype-gesprekken.

12 januari 2018

Microsoft voegt end-to-end encryptie toe op Skype-gesprekken.

Microsoft verbetert de beveiliging van Skype met 'Private Conversations'. De beveiliging is echter nog niet voor iedereen beschikbaar. In de testfase kunnen alleen deelnemers aan het Skype Insider-programma er gebruik van maken.

De end-to-end encryptie die Microsoft gisteren in een post aankondigde, komt bovenop de 256 bits AES-versleuteling die het bedrijf al langer toepast op Skype-gesprekken.

Maar daarbij voldeed Microsoft nog niet aan de industriestandaard Signal Protocol die is ontwikkeld door Open Whisper Systems. De end-to-end encryption moet daar verandering in brengen.

Niet alleen worden audio- video- en tekstgebaseerde conversatie nu volledig afgeschermd tegen meeluisteren, ook opgeslagen berichten en notificaties worden onleesbaar voor onbevoegden.

Skype Insider only

De nieuwe eigenschappen komen in Skype als 'Private conversations'. In de testfase kunnen alleen de Skype Insiders er gebruik van maken als zij Skype version 8.13.76.8 for iOS, Android, Linux, Mac, and Windows Desktop gebruiken. Ook is het gebruik beperkt tot één-op-één gesprekken.

Het is niet bekend gemaakt wanneer Microsoft verwacht de Private Conversations ook voor reguliere Skype-gebruikers beschikbaar te maken.

Lees meer over
Lees meer over Beheer OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.