Beheer

Personal Tech

Lumia 820/920 nog niet naar Nederland

28 september 2012
Nokia begint binnenkort in Duitsland, Zweden en Italië met de verkoop van zijn nieuwe smartphones 820 en 920. Wanneer Nederland aan de beurt komt, is nog niet bekend.

De Lumia 820 en 920 zijn de eerste smartphones van Nokia met het nieuwe besturingssysteem Windows Phone 8 van Microsoft. De komst van de nieuwe modellen werd begin september al aangekondigd, maar Nokia noemde toen nog geen exacte introductiedata en prijzen.

In november start de verkoop van de Lumia 820 en 920 in Duitsland, kondigde de Duitse vestiging van Nokia donderdag aan. Vodafone Deutschland gaat zowel het vlaggenschip Lumia 920 als de wat eenvoudiger Lumia 820 leveren. Hetzelfde geldt voor Mobilcom-Debitel.

Prijzen van 499 en 649 euro zonder abonnement

Twee andere Duitse operators, O2 Telefonica en T-Mobile (Deutsche Telekom) nemen alleen de Lumia 820 in het assortiment op. De Duitse Nokia-vestiging noemt een adviesprijs van 499 euro voor de Lumia 820 en van 649 euro voor de Lumia 920, inclusief btw en zonder verplicht abonnement.

Ook in Italië zijn de twee nieuwe Lumia’s vanaf begin november leverbaar. De Lumia 820 krijgt daar dezelfde prijs als in Duitsland (499 euro), maar het topmodel Lumia 920 is er 50 euro goedkoper (599 euro). Vier telecombedrijven - Telecom Italia, Tre Italia, Vodafone en Wind – gaan de toestellen leveren.

Telia is specifieker over startdatum dan Nokia Zweden

De Zweedse vestiging van Nokia gebruikt de vage aanduiding ‘vierde kwartaal’ als introductiedatum. Telecombedrijf Telia is echter specifieker en zegt dat het op 12 november met de verkoop begint, meldt persbureau Bloomberg. Telia laat in het midden wat de Lumia’s bij haar gaan kosten. In een persbericht meldt Nokia Zweden dat ook de operators 3 en Tele2 de toestellen zullen aanbieden.

In Nederland nog geen datum en prijzen bekend

Nederlandse geïnteresseerden krijgen nog geen uitsluitsel. Een woordvoerster van Nokia in Nederland zegt desgevraagd dat nog niet bekend is wanneer de Lumia 820 en 920 hier verkrijgbaar zullen zijn en tegen welke prijzen.

Lees meer over
Lees meer over Beheer OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.