Overslaan en naar de inhoud gaan

Luchtvaartverstoring in Europa door software-update in Duitsland

De luchthaven Frankfurt heeft woensdagochtend gewaarschuwd voor verstoringen in het vliegverkeer in Europa. De oorzaak blijkt een software-update te zijn bij de Duitse luchtverkeersleiding, die toeziet op vluchten controleert van en naar meerdere grote Duitse vliegvelden. In de loop van woensdagochtend zijn de daardoor ontstane IT-problemen opgelost verklaard, maar er kan nog nasleep zijn.
DFS Deutsche Flugsicherung GmbH
© DFS Deutsche Flugsicherung GmbH
DFS Deutsche Flugsicherung GmbH

In de waarschuwing geeft Fraport, uitbater van de luchthaven in Frankfurt, aan dat het Europese luchtruim vertragingen en mogelijk geschrapte vluchten krijgt te verduren. Dit vanwege technische problemen bij de luchtverkeersleiding in de Duitse gemeente Langen. Daar controleert de luchtverkeersleiding onder andere de vluchten van en naar de luchthavens van Frankfurt, Keulen en Düsseldorf.

Domino-effect

De Deutsche Flugsicherung (DFS) heeft gemeld dat de problemen voor het vliegverkeer zijn ontstaan door een software-update in Langen. Door de problemen was er woensdagochtend beperkt vliegverkeer mogelijk. Reizigers kregen het advies om actuele informatie over hun reis bij te houden én om zo vroeg mogelijk alvast in te checken voor hun vluchten. De DFS-woordvoerder heeft later in de ochtend laten weten dat de Duitse luchtverkeersleiding na 09:00 uur weer op volle kracht werkte.

De Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa verwacht nog wel vertragingen en annuleringen van vluchten als gevolg van de problemen bij de luchtverkeersleiding in Langen. Dat zullen vooral vluchten zijn van en naar Frankfurt, waar de grootste luchthaven van Duitsland ligt. Frankfurt Airport zelf waarschuwt in een notificatie op zijn website dat er nog verstoringen zullen zijn door het hele Europese luchtruim. Dit dan door een domino-effect van de op zich kortstondige storing bij de Duitse luchtverkeersleiding.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in