Overslaan en naar de inhoud gaan

Londense politie wordt uitgerust met iPad Mini

De uitrol begint met een proef in de wijk Hammersmith en Fulham, waar 600 agenten een iPad Mini krijgen. In de loop van 2017 moeten alle 15.000 Londense agenten uitgerust zijn met een tablet. Voor het project is 200 miljoen pond uitgetrokken, een dikke 240 miljoen euro.
Business
Shutterstock
Shutterstock

Problemen beter te voorspellen

Dat geld wordt niet alleen gestoken in de hardware, maar ook in apps die de agenten kunnen gebruiken om getuigenverklaringen op te nemen, gegevens over misdaden vast te leggen, de snelste weg naar een EHBO-post te vinden en dergelijke. Dat moet leiden tot effectievere inzet van de beschikbare politiecapaciteit. Maar de politie verwacht dat de verbeterde registratie en toegankelijkheid van misdaadgegevens het ook mogelijk maakt beter te voorspellen in welke wijken op welke momenten problemen te verwachten zijn.

Onverwachte bijeffecten

Eerdere ervaringen met smartphones laten zien dat dergelijke voordelen zich niet vanzelf materialiseren. Een programma waarbij 40.000 smartphones werden gedistribueerd onder agenten leidde ertoe dat die agenten juist vaker op het bureau zaten, bleek uit een evaluatie van de Engelse equivalent van de Rekenkamer. Van de voorspelde besparingen van 125 miljoen pond was maar 600.000 pond gerealiseerd, constateerde de National Audit Office.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in