Beheer

Personal Tech

Londense politie wordt uitgerust met iPad Mini

10 februari 2014
De Metropolitan Police van Londen gaat de criminaliteit te lijf met iPad Mini's. Door de tablet te gebruiken blijft er meer tijd over voor patrouilleren op straat, is het idee.

De uitrol begint met een proef in de wijk Hammersmith en Fulham, waar 600 agenten een iPad Mini krijgen. In de loop van 2017 moeten alle 15.000 Londense agenten uitgerust zijn met een tablet. Voor het project is 200 miljoen pond uitgetrokken, een dikke 240 miljoen euro.

Problemen beter te voorspellen

Dat geld wordt niet alleen gestoken in de hardware, maar ook in apps die de agenten kunnen gebruiken om getuigenverklaringen op te nemen, gegevens over misdaden vast te leggen, de snelste weg naar een EHBO-post te vinden en dergelijke. Dat moet leiden tot effectievere inzet van de beschikbare politiecapaciteit. Maar de politie verwacht dat de verbeterde registratie en toegankelijkheid van misdaadgegevens het ook mogelijk maakt beter te voorspellen in welke wijken op welke momenten problemen te verwachten zijn.

Onverwachte bijeffecten

Eerdere ervaringen met smartphones laten zien dat dergelijke voordelen zich niet vanzelf materialiseren. Een programma waarbij 40.000 smartphones werden gedistribueerd onder agenten leidde ertoe dat die agenten juist vaker op het bureau zaten, bleek uit een evaluatie van de Engelse equivalent van de Rekenkamer. Van de voorspelde besparingen van 125 miljoen pond was maar 600.000 pond gerealiseerd, constateerde de National Audit Office.

Lees meer over
Lees meer over Beheer OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.