Logica zoekt honderden IT'ers

9 juni 2010
Logica Benelux heeft moeite om te voldoen aan de vraag van de klanten. Om die reden is besloten via een grote wervingsactie 700 man aan te trekken. Dat maakte topman Wilbert Kieboom bekend in een interview met het Financieele Dagblad.

De personeelsmarkt voor ICT'ers zit al geruime tijd op slot. De vacatures bevinden zich op een dieptepunt, en de vraag naar freelancers wil ook niet echt opleven. Met zware bezuinigingen bij de Rijksoverheid in het vooruitzicht - IBM liet onlangs al weten het accent te verleggen naar de gemeentemarkt - zijn de meeste ICT-dienstverleners terughoudend bij het aantrekken van personeel. Logica is voor een derde van zijn omzet afhankelijk van de publieke sector.

Kieboom ziet echter nieuwe kansen ontstaan in de financiële sector, zegt hij in het Financieele Dagblad. Hij noemt in dat verband de fusie tussen Fortis Bank Nederland en ABN Amro, de opsplitsing van ING in een bank en een verzekeraar, en de samenvoeging van het Belgische Fortis-deel met BNP Paribas. Om die reden wil hij Logica's personeelsbestand in de Benelux uitbreiden, hoewel Logica Benelux ook nog steeds werk maakt van het intensiveren van de offshoring.

Kieboom vindt ook dat bedrijven moeten gaan investeren om te voorkomen dat Nederland achteruit boert in de wereldeconomie. "We hebben de economie op slot gezet. Een waarschuwing is op zijn plaats. Er zal flink geïnvesteerd moeten worden. Het feit dat veel grote projecten zijn stilgelegd en dat de IT-inhuur is afgenomen, betekent dat er een kenniskloof van een paar jaar is ontstaan. In plaats van minder externen inhuren wordt het straks alleen maar meer", zegt Kieboom in het Financieele Dagblad.

Met het aantrekken van 700 man denkt Logica zijn personeelsbestand met enkele honderden uit te breiden. Het natuurlijk verloop ligt momenteel tussen de 8 en de 10 procent. Na een saneringsronde in 2009 die 1000 arbeidsplaatsen kostte, heeft Logica Benelux nu 5000 medewerkers in dienst.

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.