Overslaan en naar de inhoud gaan

Licht uit voor Silverlight in Edge-browser

Microsoft geeft het gebruik van HTML 5-standaarden de voorkeur bij het afspelen van 'rich media content'. Ondersteuning voor oudere bedrijfseigen plug-ins zoals ook Flash, hoort niet meer in een moderne browser, meldt het Microsoft Edge Team in een officiële blog. Microsoft had eerder al uitgelegd dat Active X niet terugkeert in Edge.
Business
Shutterstock
Shutterstock

Het team grijpt vier recente wijzigingen in de specificaties aan om de plug-in aan de kant te zetten. Deze wijzigingen maken het makkelijk om streaming media te creëren en te consumeren op een groot aantal platformen en apparaten. Het voordeel is dat de kosten van de productie omlaag gaan. Bovendien maakt het het voor de gebruikers eenvoudiger de informatie te bekijken en beluisteren.

De wijzigingen waar Microsoft op wijst zijn de Media Source Extensions for adaptive streaming en Encrypted Media Extensions for content protection, die de W3C onlangs goedkeurde. De Moving Picture Experts Group (MPEG) deed datzelfde voor DASH and Common Encryption (CENC).

Microsoft blijft overigens wel gewoon Silverlight ondersteunen in Internet Explorer. Ook kunnen apps die buiten de browser actief zijn, gewoon van Silverlight gebruik blijven maken. Microsoft raadt echter de app-ontwikkelaars wel aan over te stappen op de nieuwe standaarden.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in