Innovatie & Strategie

Personal Tech
LG vouwbare smartphone

LG lonkt met vouwbare smartphone

LG hint naar smartphone met opvouwbaar en in tussenstanden bruikbaar scherm.

© LG
13 augustus 2019

LG hint naar smartphone met opvouwbaar en in tussenstanden bruikbaar scherm.

In de aanloop naar elektronicabeurs IFA én de tweede komst van Samsungs opvouwbare Android-toestel Galaxy Fold laat fabrikant LG een hint zien van zijn vouwbare smartphone. De aankomende V60 ThinQ wordt onthuld op IFA, dat van 6 tot 11 september plaatsvindt in Berlijn. De nu gegeven glimps suggereert dat het opvouwbare scherm ook in tussenstanden beeld kan weergeven.

De haast van smartphonemakers om met opvouwbare schermen te komen, lijkt onverminderd. Dit ondanks het opgelopen uitstel voor beloftes van bijvoorbeeld Samsung dat zijn opvouwbare phone in 2018 zou uitkomen, én het probleem van design en duurzaamheid voor het schermonderdeel wat zonder beweging al kwetsbaar is. Samsung heeft met zijn Galaxy Fold eerder dit jaar de plank misgeslagen en daardoor het ontwerp moeten herzien.

Nut en noodzaak?

De aangepaste Fold staat nu op stapel om in september uit te komen. Tenminste, in bepaalde markten die de producent nog altijd niet heeft gespecificeerd. Ook de komst van Huawei's allang aangekondigde opvouwbare smartphone (de Mate X) verkeert in limbo. Ondertussen heerst er twijfel over nut en noodzaak van deze noviteit. Onder meer onderzoeksbureau Gartner voorspelt voorlopig een lage populariteit van opvouwbare smartphones.

LG laat zich niet ontmoedigen en maakt zich op om op begin komende maand op IFA zijn toestel met opvouwbaar scherm aan te kondigen. In een op YouTube geposte teaser showt de fabrikant een klok waarop de wijzer niet langs minuten gaat maar langs graden. Op de wijzerplaat zijn expliciet 0, 104 en 180 graden aangegeven. Dit suggereert in ieder geval één tussenstand waarop het uitklapbare scherm ook bruikbaar zou kunnen zijn.

LG gaat van 0 naar 180:

Lees meer over Innovatie & Strategie OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.