Overslaan en naar de inhoud gaan

Levert Google straks de klusjesman of schoonmaakhulp?

Google neemt een twintigtal werknemers over van Homejoy. Homejoy is een start-up waarmee iedereen een schoonmaakhulp kan zoeken en inzetten. Of eigenlijk, dat kon tot voor kort: want de start-up besloot onlangs zelf om eind deze maand de deuren te sluiten na conflicten en rechtszaken over de vraag of de poetshulpen volwaardige werknemers van het bedrijf zijn te beschouwen.
Business
Shutterstock
Shutterstock

Google neemt enkel het technische team over dat verantwoordelijk is voor het platform. Het platform zelf wordt stopgezet, maar Google koppelt waarschijnlijk de technologie aan de eigen zoekplatformen. Dat is iets wat Google in het verleden ook al deed na overnames van onder meer reisinformatiediensten. Bronnen van Re/code denken te weten dat Google van plan is om de technologie breder in te zetten dan alleen maar voor schoonmaakhulpen maar ook voor klusjesmannen, loodgieters en verfbedrijven.

Wie via Google een loodgieter of poetshulp zoekt, zou dan in de bovenste zoekresultaten meteen kunnen doorklikken om via Google de diensten te boeken zonder langs een externe site te passeren. Officiële commentaar van Google en Homejoy is er verder niet.

Ook actief in Europe

Homejoy was actief in verschillende Amerikaanse steden - vorige maand werden nog Phoenix en Las Vegas toegevoegd - maar ook op het Europese vasteland. Onder meer in Parijs, Londen, Berlijn en München leverde het bedrijf Homejoy-diensten. De grootste concurrenten van Homejoy zijn Handy en Thumbtack, maar ook Amazon vist in deze 'home services' vijver.

Bron: Datanews

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in