Beheer

Security
e-mail

Let's Encrypt laat 7600 gebruikers elkaars e-mailadressen zien

© Pixabay CC0 Public Domain
14 juni 2016
Let's Encrypt, dat met gratis SSL-certificaten de veiligheid op internet wil verbeteren, heeft ruim 7600 van zijn gebruikers getrakteerd op elkaars e-mailadressen.

Dat gebeurde in een e-mail waarmee ze de 7600 gebruikers op de hoogte wilden stellen van een update voor hun abonnement. "Een bug in een geautomatiseerd systeem" is de oorzaak van de fout. Elke e-mail bevatte abusievelijk de e-mailadressen van de berichten die daarvóór al waren verstuurd.

Let's Encrypt heeft zijn excuses aangeboden aan de getroffen gebruikers maar laat weten dat het allemaal nog veel erger had gekund. De brief  had eigenlijk naar 383.000 gebruikers verstuurd moeten worden, maar dat was nog niet gebeurd.

Let's Encrypt biedt de gratis certificaten sinds vorig jaar aan. De organisatie is een non-profit initiatief van de Amerikaanse Internet Security Group (ISRG), waaraan Mozilla, Cisco, Akamai, IdenTrust, Automatic en de burgerrechtenbeweging EFF bijdragen. Let’s Encrypt biedt SSL-certificaten gratis aan en hoopt hiermee het gebruik hiervan te vergroten, wat de veiligheid op internet weer zal verbeteren.

In zijn excuses belooft Let's Encrypt plechtig dat het deze zaak tot de bodem zal uitzoeken en dat het daar zo spoedig mogelijk over zal berichten.

Lees meer over
Lees meer over Beheer OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.