Beheer

Security
Let's Encrypt logo

Let's Encrypt bètastadium voorbij

Let's Encrypt © Let's Encrypt logo
13 april 2016
Na 4 maanden proefdraaien en de uitgifte van meer dan 1,5 miljoen gratis certificaten is het initiatief om alle webverbindingen te beveiligen officieel uit de startblokken.

Het enthousiasme en de snelle groei hebben zelfs de initiatiefnemers verbaasd. "We hebben nu de ervaring en het vertrouwen in het systeem dat we het project uit de bètafase kunnen halen", zegt Josh Aas, directeur van de Internet Security Research Group.

Het doel van Let's encrypt is de kosten voor het aanvragen van een beveiligingscertificaat weg te nemen. Vooral voor kleinere organisaties is het vaak een drempel om voor een paar honderd euro een digitaal certificaat aan te schaffen. Door dit gratis aan te bieden hopen de initiatiefnemers dat steeds meer verbindingen over het beveiligd worden zodat aftappen en man-in-the-middle-pogingen heel veel lastiger worden. De belangrijkste browsers accepteren de certificaten van Let's encrypt, ondanks het feit dat er geen strenge controle is op de achtergrond van de aanvrager.

Steeds meer grote bedrijven geven ook hun steun aan het initiatief. Recent hebben Gemalto, HP Enterprise, Akamai en Cisco zich als sponsor gecommitteerd aan Let's encrypt.

Lees meer over
Lees meer over Beheer OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.