Beheer

Infrastructuur

Leapfrog brengt startpakket 3D-printen

4 februari 2014
Om mensen sneller aan de 3D-printer te krijgen, heeft Leapfrog een starterspakket gemaakt. Hiermee kunnen vrijwel meteen 3D-voorwerpen worden geprint.

Het startpakket bestaat uit een Creatr 3D-printer, desgewenst met twee spuitmonden zodat twee kleuren plastic tegelijk kunnen worden verwerkt. De koper van het pakket krijgt 6 rollen met plasticdraad in populaire kleuren en een aantal onderlegvellen met een op teflon lijkende coating. Die laatste dienen om het model te ondersteunen tijdens het printen.

Software

De gebruiker kan modellen downloaden van internet, of zijn eigen 3D-vormen bedenken. Via de meegeleverde software - de Simplify 3D Software Suite -  kunnen ontwerpen worden vertaald naar een formaat waarmee de printer overweg kan. Een gereedschapsset voor de printer completeert de set.

Aarzelende gebruikers

Leapfrog, gevestigd in Alphen aan den Rijn, hoopt door deze actie mensen die nog aarzelen over de streep te trekken. De prijs voor een starterskit met een enkelvoudige printer is 1799 euro, de versie met dubbele printkop kost 1999 euro. De website van Leapfrog geeft meer informatie.


Lees meer over
Lees meer over Beheer OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.