Beheer

Windows 10

'Langverwachte Edge-extensies in nieuwste preview'

15 maart 2016
Microsoft komt in de volgende Windows 10 'Redstone'-release met de eerste extensies voor de Edge-browser.

De Edge-browser versloeg alle andere browsers regelmatig in prestatietests. Iedereen met Windows 10 heeft de nieuwe browser onder handbereik. Toch is het gebruik marginaal, vergeleken met de populariteit ooit van Internet Explorer. Die werd bovendien jarenlang door ontwikkelaars verguisd vanwege de eigenzinnige interpretatie van internetstandaarden door Microsoft.

De reden voor het gebrek aan belangstelling voor het Edge-gebruik is dat de browser tot nog toe geen mogelijkheden had om extensies in te zetten. Deze kleine invoegtoepassingen verrijken het gebruik van alle populaire browsers, bijvoorbeeld met de mogelijkheden snel een deel uit een webpagina te knippen.

Microsoft heeft nu - driekwart jaar na de officiële introductie van Edge -  de browser bijna zo ver dat er ook extensies voor kunnen worden gemaakt. Dat beweren in ieder geval bronnen van ZDNet. De eerste extensies zouden voor deelnemers aan het Insider testprogramma beschikbaar komen met de volgende release van Windows 10 met de codenaam Redstone.

De eerste drie extensies zijn Microsoft Translator, Reddit Enhancement Suite en Mouse Gestures. Microsoft Translator kan pagina's die zijn opgemaakt in een van ruim 50 talen omzetten in het Engels. Mouse Gestures voegt nieuwe mogelijkheden toe om met cursorbewegingen een aantal navigatietaken uit te voeren. De Reddit Enhancement Suite omvat een aantal modules om het gebruik van Reddit te verbeteren.

De bronnen van ZDNet hadden een aantal pagina's gevonden die beschreven hoe ontwikkelaars extensies beschikbaar konden maken via de Windows 10 Store. Microsoft heeft de pagina inmiddels weer offline gehaald.

Lees meer over
Lees meer over Beheer OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.