Landelijke storing mobiel betaald parkeren

8 oktober 2012
Sinds zondagochtend is sprake van een landelijke storing op het gebied van mobiel betalen voor parkeren.

Allestoringen.nl meldt dat zowel Park-line als Park Mobile getroffen zijn door een storing, waardoor de diensten voor mobiel betaald parkeren niet beschikbaar zijn. Beide leveranciers wijten de storing aan problemen bij een toeleverancier. Het is nog niet duidelijk of beide bedrijven last hebben van hetzelfde probleem.

Onbekend hoe lang het duurt

De problemen bij Park Mobile beperken zich tot 13 van de 50 aangesloten steden, waaronder Rotterdam, Den Haag, Groningen en Delft. Bij Park-line treft de storing alle 50 aangesloten gemeentes. Park-line heeft de problemen via Twitter en de website bevestigd, maar heeft niet aangegeven hoe lang deze zullen aanhouden.

Risico op parkeerboete

Bij de leveranciers kunnen klanten normaal gesproken via sms of een mobiele app betalen voor een parkeerplaats. De mobiele apps tonen sinds zondagochtend echter een foutmelding. Klanten die zich via sms aanmelden voor een parkeerplek denken mogelijk ten onrechte dat zij hebben betaald en lopen daarom het risico dat zij een parkeerboete ontvangen.

Allestoringen.nl toont een real-time overzicht van storingen bij ruim 150 diensten en bedrijven, van internet providers tot DigiD, van mobiele netwerken tot aan lunchtvaartmaatschappijen en de Haringvlietbrug. Op Allestoringen worden ook actuele meldingen van problemen bij Park-line en Park Mobile in kaart gebracht.

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.