Overslaan en naar de inhoud gaan

Kroonprins bezoekt Collaboratorium

In het Collaboratorium kunnen onderzoekers uit de wetenschap en het bedrijfsleven onder meer hun data analyseren en visualiseren. Ze hebben daarbij de beschikking over een zeer groot scherm, communicatiemogelijkheden en toegang tot wetenschappelijke bestanden. De samenwerkplaats is een jaar geleden in gebruik genomen.
Tech & Toekomst
Shutterstock
Shutterstock

Demonstraties

Op een multifunctionele videowall met HD-schermen, die fungeert als een enorm tablet, demonstreerden drie jonge onderzoekers afkomstig uit de wetenschap, het bedrijfsleven en overheid hun werk. Anwar Osseyran, directeur SURFsara, gaf een korte introductie over Science Park Amsterdam en de rol van SURFsara en de andere instituten op het gebied van hoogwaardige ICT voor de kenniseconomie en wetenschap.

Criminelen op het spoor

Ook kwam het analyseren van criminele netwerken aan bod. Deze netwerken zijn zeer complex vanwege de veelheid van sociale en criminele relaties die met elkaar verweven zijn. Onder leiding van Prof. dr. Peter Sloot van de Universiteit van Amsterdam onderzoekt een team van wetenschappers en politie hoe zulke netwerken reageren op verschillende interventiestrategieën. Bij SURFsara is een rekenmodel gevisualiseerd waarmee verschillende scenario's op die netwerken kunnen worden toegepast.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in