Overslaan en naar de inhoud gaan

KPN neemt intenetbedrijf Solcon over

KPN neemt collega internet provider Solcon over. De overname moet KPN's positie in breedbanddienstverlening versterken.
© solcon
solcon

"Al ruim 20 jaar is Solcon een zelfstandige, onafhankelijke en 100% Hollandse internetprovider" noemt Solcon op zijn website als eerste van 5 redenen om voor Solcon te kiezen. Maar dat 'zelfstandig' en 'onafhankelijk' kan er inmiddels uit. Het sinds 1996 van uit Dronten opererende bedrijf is met ingang van deze maand integraal onderdeel van KPN.

Solcon bedient ongeveer 45.000 particuliere klanten met internet, vaste en mobiele telefonie en TV-diensten. Daarnaast is het bedrijf ook actief in de zakelijke markt met hosting, internet en datacenter services. Het bedrijf heeft ongeveer 75 medewerkers en blijft volgens KPN onder eigen merknaam in de markt blijven opereren.

De acquisitie van Solcon is, voor zo ver na te gaan, de eerste sinds de (afronding van de) overname van Reggefiber in 2014.

Innovatief vermogen

Volgens oprichter/ceo Peter van der Vlies staat Solcon aan de vooravond van een nieuwe groeifase en is KPN "de juiste partner om deze groei succesvol te laten plaatsvinden.” 

Chief Commercial Officer Frank van der Post, van KPN prijst in zijn toelichting op de overname onder meer het innovatief vermogen van Solcon: "De missie van Solcon, om voor iedereen veiliger en beheersbaar internet beschikbaar te stellen, sluit uitstekend aan bij de strategie van KPN om innovatieve producten en uitstekende dienstverlening te kunnen bieden over toonaangevende netwerken.”

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in