Overslaan en naar de inhoud gaan

KPN maakt mobiel bellen over wifi mogelijk

Goed geïsoleerde nieuwbouwwoningen of kantoorpanden hebben vaak last van een slechte indoor dekking. Maar ook op het platteland kan die situatie zich voordoen. Als op zo'n plek de wifi-dekking goed is, kan het toestel nu overschakelen op dit lokale netwerk.
Mobiel bellen
© Shutterstock
Shutterstock

KPN kondigde de komst van deze mogelijkheid al aan bij de presentatie van bellen via 4G. De daarvoor gebruikte VoLTE-technologie maakt het overschakelen naar een wifi-netwerk mogelijk. Toch duurde het nog precies twee jaar voor KPN het bellen over wifi daadwerkelijk mogelijk maakt.

KPN heeft het 'mobiel via wifi' eerst uitgebreid getest samen met Samsung. De nieuwe mogelijkheid is dan ook alleen beschikbaar voor 'klanten met een Samsung-smartphone met de juiste software-update en die al gebruik maken van '4G Bellen'. Halverwege volgende maand verwacht KPN ook klanten met een iPhone 6 of nieuwer voorzien van iOS 12.1 deze nieuwe mogelijkheid te kunnen bieden.

Automatisch schakelen tussen
netwerken

Wanneer een toestel met de juiste instellingen detecteert dat het mobiele signaal onvoldoende is, maar er wel een goed wifi-netwerk beschikbaar is, schakelt de telefoon automatisch over op wifi. Daarbij blijft de verbinding intact, dus de gebruiker hoeft niet eens iets van de overschakeling te merken. Wanneer de kwaliteitsverhouding tussen beide netwerken weer wisselt, schakelt het toestel automatisch terug naar het 4G-netwerk.

MEER AG CONNECT?

Altijd op de hoogte blijven van het laatste IT-nieuws? Volg ons op Twitter, like ons op Facebook of abonneer je op onze nieuwsbrief.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in