Overslaan en naar de inhoud gaan

KPN implementeert quantum versleutelde verbinding

Volgens KPN zorgt dit voor een "ongeëvenaard veiligheidsniveau" voor het versturen van vertrouwelijke informatie. Het bedrijf wil de komende jaren de mogelijkheden van versleuteling die resistent is voor quantum computing verder onderzoeken en ontwikkelen.
Voormalig KPN-hoofdkantoor
© KPN
KPN

Jaya Baloo, Chief Information Security Officer bij KPN. "De komst van de quantum computer over een paar jaar, maakt een groot deel van de bestaande encryptie methoden onveilig. De quantum computer is in staat rekenopdrachten die nu oneindig veel tijd vereisen, zoals een wiskundige aanval op een cryptografische algoritme, razendsnel op te lossen. Dit betekent dat bedrijven en organisaties nu al moeten gaan nadenken over nieuwe strategieën voor versleuteling, zoals QKD en ook hoe ze nieuwe post quantum-cryptografie moeten toepassen."

KPN werkt hiervoor samen met het Zwitserse ID Quantatique, dat is gespecialiseerd in quantum versleuteling. Volgens een specialist van dit bedrijf verschilt Quantum versleuteling van de gangbare encryptie doordat het niet op wiskundige maar op natuurkundige principes is gebaseerd. Dat zou er voor moeten zorgen dat het bescherming van een hoger niveau kan bieden.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in