Kosten herstructurering drukken winst HP

22 februari 2013
HP heeft de winst in het eerste kwartaal van zijn gebroken boekjaar zien dalen door onder meer herstructureringskosten. Dat blijkt uit de resultaten die 's werelds grootste pc-fabrikant donderdag bekendmaakte.

De nettowinst daalde met 16 procent tot 1,23 miljard dollar en de omzet liep met 5,6 procent terug tot 28,4 miljard dollar. Bestuursvoorzitter Meg Whitman zei bij haar aantreden in september 2011 dat 2012 een jaar van wederopbouw zou zijn. “Er is nog een hoop werk te verrichten om de groei te bewerkstelligen die we voor ogen hebben, maar onze ingrepen beginnen vrucht af te werpen. Onze prioriteit is het waarmaken van de prognose en ik heb vertrouwen in de rest van dit jaar'', aldus de topvrouw van HP.

In oktober verlaagde HP de winstverwachting voor het lopende boekjaar vanwege een te laag tempo van de reorganisatie en verslechterende marktomstandigheden. Daarop duikelde het aandeel HP destijds naar de laagste stand in 10 jaar. Whitman rekent voor het tweede kwartaal op een winst per aandeel van 80 tot 82 dollarcent, waar analisten gemiddeld rekenden op 77 dollarcent.

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.