Facebook-Whatsapp koppeling

Koppeling Whatsapp-Facebook staat ter discussie

Vraag of koppeling is toegestaan wordt nu juridisch getoetst

29 augustus 2016

Vraag of koppeling is toegestaan wordt nu juridisch getoetst

Er wordt onderzoek gedaan naar het uitwisselen van gebruikersgegevens tussen Whatsapp en Facebook, en wel door het Information Commissioners Office (ICO) in Groot-Brittannië. Dit lichaam doet het onderzoek omdat er kennelijk een verandering is aangebracht in de oude situatie, waarin zo'n koppeling uit den boze was.

Het lijkt merkwaardig dat een Britse overheidsorganisatie zich gaat bezighouden met gedragingen van toch echt twee Amerikaanse bedrijven, of liever gezegd een Amerikaans moeder- en dochterbedrijf. Maar het Information Commissioners Office (ICO) is verantwoordelijk voor de wijze waarop bedrijven omgaan met gegevens van Britse onderdanen. Dan maakt het niet uit waar die bedrijven gevestigd zijn, zo gauw ze op Britse bodem actief zijn mag het ICO zich ermee bemoeien.

Plechtige belofte

Toen Facebook Whatsapp kocht, in 2014, beloofde het bedrijf dat er geen gegevens zouden worden uitgewisseld. Maar die belofte is nu kennelijk niet zo veel meer waard. Veel mensen hebben al aangegeven dat ze zullen stoppen met het gebruik van een of beide sociale media. Een alternatief is, dat mensen zelf aangeven dat het niet is toegestaan om hun gegevens vanuit Whatsapp te delen naar Facebook.

Lees meer over
1
Reacties
Anoniem 30 augustus 2016 19:44

2014; Een minuut na het nieuws dat whatsapp was overgenomen, sloot ik mijn whatsapp account; voorspellend dat dit concequenties zou hebben... Ik werd niet geloofd destijds... tja...

Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.