Overslaan en naar de inhoud gaan

Koersval Bitcoin brengt miners en datacentra in problemen

Dat blijkt uit artikelen in de Wall Street Journal en op DataCenter Knowledge. De artikelen lijken beide geïnspireerd door een rechtszaak van het Amerikaanse C7 Data Centers tegen CoinTerra. C7 Data Centers heeft voor het gebruik van zin computers voor het minen van Bitcoins nog 1,4 miljoen tegoed van CoinTerra. C7 Data Centers eist nu in totaal 5,4 miljoen dollar schadevergoeding.
Business
Shutterstock
Shutterstock

Het probleem wordt veroorzaakt door de gestage koersval van de Bitcoin. Na de spectaculaire top van 1165 dollar, november 2013, is de waarde van de Bitcoin inmiddels gezakt naar een niveau rond de 200 dollar. Gisteren zakte de waarde zelfs onder de 200 dollar. Bij die prijsstelling wordt de huur van rekencentrumcapaciteit een bottle-neck. En zonder inzet van veel computers is Bitcoinmining niet echt praktisch.

Meer slachtoffers

CoinTerra is niet de enige partij die daartegenaan loopt. Eerder deze week liet CEX.io bijvoorbeeld weten dat het zijn mining-operaties stopt. Peernova, dat eerder miningbedrijf CloudHashing overnam, claimt nog wel in bedrijf te zijn, maar zijn klanten klagen dat het minder activiteit vertoont en onregelmatig uitbetaalt. Dat vertaalt zich ook in een forse daling van de mijnactiviteiten. Die zakten met ongeveer een derde terug. Overigens ligt het niveau nog een factor 50 hoger dan in november 2013.

De activiteiten worden vooral geschraagd door speciaal voor bitcoinmining ingerichte rekencentra, die niet hetzelfde betrouwbaarheidsniveau en niet dezelfde service bieden als rekencentra die mining erbij doen. Rekencentra met een breed palet aan diensten die zich wel met bitcoinmining inlaten, dreigen nu te maken te krijgen met onderbezetting. C7 Data Center probeert dat gat te dichten met aanbiedingen voor bitcoinmining in de stille uurtjes, wanneer ook de stroomprijzen laag liggen.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in