Innovatie & Strategie

Software-ontwikkeling
Go mobiliteitsprogramma

KNVB organiseert hackathon voor beter milieu

Voetbalbond wil met hulp software engineers CO2-uitstoot door competitievervoer verminderen.

Go mobiliteitsprogramma © ENGIE ENGIE
18 januari 2019

Voetbalbond wil met hulp software engineers CO2-uitstoot door competitievervoer verminderen.

De KNVB organiseert op 2 februari een hackathon voor een beter milieu. De voetbalbond heeft zichzelf ten doel gesteld de CO2-uitstoot veroorzaakt door ‘voetbalverkeer’ terug te dringen. Een hackathon met software engineers, studenten en ‘creatievelingen’ moet oplossing bieden.

De KNVB organiseert de 24-uurs hackathon op de eigen KNVB-campus in Zeist, samen met ENGIE. Onder de noemer ’24 uur hacken voor een beter milieu’ hoopt de bond producten en oplossingen te vinden die leiden tot een CO2-reductie op het gebied van mobiliteit.

Miljoenen kilometers

De bond organiseert wekelijks 33.000 wedstrijden waarvoor voetballers, trainers, officials en supporters voor op reis gaan. Hierdoor wordt in het Nederlandse voetbal volgens de KNVB jaarlijks meer dan 305 miljoen kilometer afgelegd met de auto, boven de 26 miljoen kilometer met de trein en meer dan 49 miljoen kilometer met de bus.

De KNVB zoekt naar ideeën, concepten of campagnes die helpen de CO2-reductie op alle vormen van transport te realiseren in het Nederlandse voetbal door hun ‘slimme’ mobiliteitsprogramma ‘GO’ verder op weg te helpen met bijvoorbeeld het speelschema of de competitie-indelingen.

De voetbalbond organiseert wel vaker hackathons, met ieder jaar een ander thema.

Lees meer over
Lees meer over Innovatie & Strategie OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.