Beheer

Netwerken

KLM en Schiphol investeren in startup Undagrid

25 augustus 2015
Mainport Innovation Fund (MIF) investeert in de Nederlandse 'Internet of Things'-startup Undagrid. Deze investering stelt Undagrid in staat versneld internationaal te groeien en nieuwe markten aan te boren.

MIF is een investeringsfonds van KLM, Schiphol, Rabobank en TU Delft. Het fonds investeert in ‘veelbelovende technologiebedrijven met baanbrekende innovaties’ in de sectoren logisitiek, transport en luchtvaart. Undagrid is het negende bedrijf waarin MIF investeert. Om hoeveel geld het gaat is niet bekendgemaakt.

Undagrid is een Nederlandse startup, die een communicatienetwerk levert speciaal gericht op de snel groeiende IoT-markt. Het bedrijf is uitgeroepen tot de beste Internet of Things-startup door het European Institute of Innovation and Technology van de Europese Unie.

Track- & Trace-oplossing

Een toepassing van de technologie van Undagrid is GSETrack, een joint venture van Undagrid en S-P-S International. Deze track & trace-oplossing zorgt ervoor dat objecten zonder zelfstandige motor of aansluiting op een stroomnetwerk makkelijk traceerbaar worden op energiezuinige wijze. De toepassing wordt ondermeer ingezet op Schiphol, waar bagagekarren en vliegtuigtrappen zijn voorzien van de Undagrid-netwerktechnologie. Via de cloud of een dashboard valt de locatie op afstand af te lezen, waardoor bijvoorbeeld onderhoud en gebruik van het materieel efficiënter en goedkoper wordt. Eén batterij per apparaat zou voldoende zijn om het netwerk jarenlang operationeel te houden.

Voertuigen optimaler gebruiken

“De technologie van Undagrid maakt het mogelijk om niet-gemotoriseerde KLM-voertuigen op Schiphol in real time te traceren, tegen lage kosten. Op deze wijze kunnen voertuigen optimaler worden ingezet en hebben we er minder nodig. Dit levert ons een aanzienlijke besparing op”, aldus Erik Swelheim, Managing Director & CFO KLM.

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.