Beheer

Personal Tech

KitKat-update ontwricht aantal accessoires Note 3

29 januari 2014
Samsung heeft erkend dat een opwaardering van de Galaxy Note 3 naar Android-versie 4.4 Kitkat problemen oplevert met de accessoires die zijn geleverd door onafhankelijke leveranciers.

Samsung had aanvankelijk nog ontkend dat er problemen waren, maar geeft nu toe dat de Samsung-hoesjes een speciale chip hebben die onderscheid maakt met de hoesjes van derden.

Het probleem is dat de chip in de hoesjes verantwoordelijk is voor een speciale modus van het scherm wanneer het hoesje is dichtgeklapt. Slechts een klein deel van het scherm dat voor een opening in de hoes zit, wordt dan gebruikt voor het weergeven van essentiële informatie.

Software maakt opeens onderscheid

De update naar KitKat blijkt opeens een onderscheid te maken tussen verschillende typen chips in de accessoires waardoor de functionaliteit in de hoesjes van onafhankelijke leveranciers vervalt. Samsung zegt in een verklaring dat iedereen vrij is de accessoires van zijn keuze te gebruiken maar dat de alleen van de originele Samsung-accessoires de functie kan worden gegarandeerd.

Toch gaat het bedrijf een aanpassing aan de software maken die de werking van de andere chips herstelt. Deze komt 'binnenkort' beschikbaar.

Lees meer over
Lees meer over Beheer OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.