Overslaan en naar de inhoud gaan

Kaspersky-manager veroordeeld

Een voormalig manager van cyberbeveiliger Kaspersky, Roeslan Stojanov, is veroordeeld tot 14 jaar celstraf nadat hij schuldig is bevonden aan verraad. Een oud-medewerker van de Russische geheime dienst FSB, Sergej Michailov, moet 22 jaar de gevangenis in. Het geheime proces werd gehouden bij een militaire rechtbank in Moskou.
rechter hamer
© CC0 - Pixabay
CC0 - Pixabay

Stojanov leidde de afdeling cybercrime van Kaspersky. Eerder werkte hij voor het ministerie van Binnenlandse Zaken van Rusland en bij een kleine beveiliger, Indrik genaamd.

Stojanov en Michailov zouden regelmatig informatie over Russische hackers hebben gedeeld met Amerikaanse beveiligers. Mogelijk kwam de Amerikaanse inlichtingendienst zo op het spoor van de hackers die de Amerikaanse Democratische partij aanvielen. Eind 2016 werden Stojanov en Michailov opgepakt.

Twee andere verdachten, Georgi Fomtsjenkov en Dmitri Dokoetsjaev, hebben schuld bekend en horen later hun straf. Dokoetsjaev is ook aangeklaagd in de Verenigde Staten, waar hij wordt verdacht van betrokkenheid bij het hacken van een half miljard mailaccounts van Yahoo.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in