Overslaan en naar de inhoud gaan

Juniper creëert eigen compatibiliteitsprobleem

Junos Fusion is de beheersoftware die het gehele netwerk in het datacentrum als een geheel ziet in plaats van losse netwerkelementen. Bovendien maakt de sofwtare het automatiseren van veel routineklussen mogelijk.
Business
Shutterstock
Shutterstock

Daarbij komt nieuwe hardware in de vorm van de QFX1000-serie die 100G Ethernet mogelijk maakt. De datacenterswitches halen hun prestaties uit de Q5 ASIC die Juniper in huis ontwikkelde. Daarbij faciliteert de Q5 ook het verzamelen van de informatie voor het beheer op afstand en het automatiseren van beheertaken.

Het probleem dat Juniper echter introduceert is dat de QFabric-architectuur waar het bedrijf zo'n drieënhalf jaar mee kwam, niet overweg kan met Junos Fusion en vice versa.

De kern van het probleem is de Bridge Port Extension waarvoor Juniper in 2011 een bedrijfseigen oplossing koos. Het nieuwe Junos Fusion maakt gebruik van de IEEE standaard 802.1BR uit 2011, die onder meer ook door Cisco is ingezet voor de Nexus-lijn van switches.

Volgens Juniper hoeft dat geen probleem te zijn omdat het bedrijf blijft investeren in al zijn architectuurlijnen, dus ook Metafabric en Virtual Chassis Fabric. Klanten hoeven niet bang te zijn dat hun eerdere investeringen waarde verliezen.

  • De QFX1000-serie bestaat uit drie smaken, de QFX10002 is een 2RU switch met een vaste configuratie die klanten wel in staat stelt binnen eenzelfde switch de capaciteit op te waarderen van 40GE naar 100GE. De switch ondersteunt 24 100G interfaces, 1 tot 2 miljard datapakketjes per seconde en een doorvoer tot 5,76Tbps.
  • De QFX10008 is een modulair chassis met 8 slots dat tot maximaal 48Tbps doorvoer levert. De configuratie kan 240 100G poorten bevatten en kan tot 16 miljard datapakketjes per seconde verwerken.
  • De QFX10016 is een 16-slot chassis met een doorvoercapaciteit van maximaal 96Tbps. Dit grootste chassis kan 480 100G poorten bevatten en verwerkt wel 32 miljard datapakketjes per seconde.

Voor het automatiseren en aansturen van taken maakt de apparatuur gebruik van Junipers eigen Junos Space Network Director, maar kunnen ook standaard gereedschappen als Puppet, Chef, Ansible en OpenStack worden ingezet.

De nieuwe apparatuur komt in het tweede kwartaal beschikbaar. Juniper heeft nog geen prijzen genoemd voor de nieuwe lijn.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in