Overslaan en naar de inhoud gaan

Jef Bezos (Amazon) voert rijkenlijst Forbes aan

De topman van webwinkelreus Amazon Jeff Bezos is de rijkste man ter wereld. Hij is met kop en schouders boven Microsoft-oprichter Bill Gates geëindigd op de jaarlijkse miljardairslijst van het Amerikaanse tijdschrift Forbes.
Amazon-CEO Jeff Bezos
© Amazon
Amazon

Bezos was goed voor 112 miljard dollar (ruim 90 miljard euro), het vermogen van nummer twee Gates bleef steken op 90 miljard dollar en de bekende belegger Warren Buffett volgde met 84 miljard dollar. Bezos profiteerde er vooral van dat Amazon een flinke opmars heeft gemaakt op de beurs. Daardoor zag Bezos, die veel aandelen bezit, zijn fortuin met meer dan 39 miljard dollar toenemen.

Vorig jaar passeerde Bezos al een keer Gates, maar raakte die positie na één dag al weer kwijt door een koersval van het aandeel Amazon. Bezos vergaarde zijn kapitaal met het opzetten en uitbouwen van een van de eerste webwinkels in 1994. Net als Elon Musk steekt Bezos geld in commerciële ruimtevaart met zijn bedrijf Blue Origin. Bezos is verder een actief investeerder in bedrijven als AirBnB, Twitter en Uber en ook in Google. Aan de koersstijging van de aandelen die hij daarvoor in ruil kreeg, hield hij miljarden dollars over.

Zuckerberg blijft op nummer 5

De rijkste Europeaan is Bernard Arnault, de grote man achter de luxeproducten van Louis Vuitton Moët Hennessy. Hij neemt met 72 miljard dollar wereldwijd de vierde plek in. Daarmee is hij Facebook-topman Mark Zuckerberg net voor. Die staat met 71 miljard dollar op plaats vijf.

Ook de Amerikaanse president Donald Trump is op de gezaghebbende lijst van Forbes terug te vinden. Hij zag zijn vermogen afgelopen jaar met 400 miljoen dollar afnemen en prijkt met 3,1 miljard dollar op nummer 766.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in