Loopbaan

Carriere
Amazon-CEO Jeff Bezos

Jef Bezos (Amazon) voert rijkenlijst Forbes aan

Bill Gates is nu echt zijn positie kwijt in de Forbes-lijst

Jeff Bezos © Amazon
7 maart 2018

Bill Gates is nu echt zijn positie kwijt in de Forbes-lijst

De topman van webwinkelreus Amazon Jeff Bezos is de rijkste man ter wereld. Hij is met kop en schouders boven Microsoft-oprichter Bill Gates geëindigd op de jaarlijkse miljardairslijst van het Amerikaanse tijdschrift Forbes.

Bezos was goed voor 112 miljard dollar (ruim 90 miljard euro), het vermogen van nummer twee Gates bleef steken op 90 miljard dollar en de bekende belegger Warren Buffett volgde met 84 miljard dollar. Bezos profiteerde er vooral van dat Amazon een flinke opmars heeft gemaakt op de beurs. Daardoor zag Bezos, die veel aandelen bezit, zijn fortuin met meer dan 39 miljard dollar toenemen.

Vorig jaar passeerde Bezos al een keer Gates, maar raakte die positie na één dag al weer kwijt door een koersval van het aandeel Amazon. Bezos vergaarde zijn kapitaal met het opzetten en uitbouwen van een van de eerste webwinkels in 1994. Net als Elon Musk steekt Bezos geld in commerciële ruimtevaart met zijn bedrijf Blue Origin. Bezos is verder een actief investeerder in bedrijven als AirBnB, Twitter en Uber en ook in Google. Aan de koersstijging van de aandelen die hij daarvoor in ruil kreeg, hield hij miljarden dollars over.

Zuckerberg blijft op nummer 5

De rijkste Europeaan is Bernard Arnault, de grote man achter de luxeproducten van Louis Vuitton Moët Hennessy. Hij neemt met 72 miljard dollar wereldwijd de vierde plek in. Daarmee is hij Facebook-topman Mark Zuckerberg net voor. Die staat met 71 miljard dollar op plaats vijf.

Ook de Amerikaanse president Donald Trump is op de gezaghebbende lijst van Forbes terug te vinden. Hij zag zijn vermogen afgelopen jaar met 400 miljoen dollar afnemen en prijkt met 3,1 miljard dollar op nummer 766.

Lees meer over
Lees meer over Loopbaan OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.