Loopbaan

Carriere
Jasper Bakker versterkt redactie AG Connect

Jasper Bakker versterkt redactie AG Connect

Ervaren ICT-journalist moet redactionele, crossmediale koers van AG Connect versterken en uitbouwen

Jasper Bakker, redacteur bij AG Connect © Jasper Bakker
5 oktober 2017

Ervaren ICT-journalist moet redactionele, crossmediale koers van AG Connect versterken en uitbouwen

Jasper Bakker (44) treedt per 8 november in dienst als ICT-redacteur bij vaktitel AG Connect, dat print combineert met online en events. In die hoedanigheid gaat Bakker actief bijdragen aan de redactionele inhoud van AG Connect, in verschillende vormen en op meerdere mediaplatformen.

In woord, beeld, en meer
Bakker is geen onbekende in de ICT-wereld, waar hij al sinds 1995 actief is als gedreven, nieuwsgierige vakjournalist.

In zijn tech-doorweven loopbaan heeft hij content geproduceerd bij en voor gerenommeerde vaktitels als Computable, Webwereld, Computerworld.nl, ICT/Magazine en Java Magazine, plus publicaties als Intermediair, PCM, MacFan, Computer!Totaal, NRC.next en de Volkskrant. Hij was ook actief als presentator en moderator. Hij is bekend om zijn kennis en het enthousiasme voor ICT dat hij op een spontane manier deelt met een breder publiek. Hij wordt regelmatig gevraagd als deskundige, onder andere bij BNR Digitaal en andere radioprogramma’s.

Sinds 2014 werkte Bakker als freelance ICT-journalist. De omschakeling nu van ZZP’er (13.37 Media) naar dienstverband bij AG Connect betekent voor hem zowel een hernieuwde focus op zakelijke ICT, als ook een vers avontuur om de juiste balans te vinden én in te vullen tussen online, print en events.

Verleden plus toekomst
“AG Connect staat voor een unieke combinatie: het klassieke merk heeft de rijke historie van automatisering in Nederland meegemaakt én het staat middenin de ICT-revolutie die organisaties groot en klein in alle sectoren raakt. Samen met de redactie wil ik de impact van informatie- en communicatietechnologie belichten, duiden en verklaren. Over de mogelijkheden en potentie van ICT, maar tegelijkertijd de onmogelijkheden en valkuilen ervan,” zegt Bakker over zijn overstap naar AG Connect.

Content director Rian van Heur over de komst van Bakker: “Jasper Bakker is een zeer bekende naam in de IT-branche. We zijn blij dat we hem in het team mogen verwelkomen. Hij heeft een enorme kennis van technologie en een neus voor nieuws. Samen met Jasper kunnen we het nieuwe AG Connect verder op de kaart zetten en laten groeien. Niet alleen online en in papier, maar ook met events, waar Jasper een belangrijke bijdrage aan kan leveren.”

Sijthoff Media Groep
AG Connect is onderdeel van Sijthoff Media Groep. Het bedrijf is marktleider in vier clusters: overheid (Binnenlands Bestuur), IT (AG Connect), marcom (Adfo Groep) en kinderen/jongeren (Young and Connected met Kidsweek en 7Days). AG Connect heeft een breed kwalitatief bereik onder IT'ers. Het magazine heeft een oplage van 10.000 exemplaren. Gecombineerd met online bereikt AG Connect 85.000 IT'ers in Nederland.

Lees meer over
Lees meer over Loopbaan OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.