Overslaan en naar de inhoud gaan

IT'ers vol vertrouwen, maar veeleisend

Dit blijkt uit het jaarlijkse Intermediair Imago Onderzoek onder ruim 4.000 hbo+’ers tot 45 jaar. 84 Procent van de ondervraagde IT'ers zegt niet te verwachten binnen twee jaar zijn of haar baan te verliezen. Te weinig doorgroeimogelijkheden, de inhoud van het werk en ontevredenheid over het salaris zijn doorslaggevende factoren om uiteindelijk van werkgever te veranderen.

Vaak benaderd

Met een gemiddelde van 37 contracturen maken IT-professionals de langste werkweken van alle hoogopgeleiden. Dat IT’ers positief zijn over de arbeidsmarkt is niet verwonderlijk aangezien 39 procent minstens één keer per maand voor een andere functie wordt benaderd, stelt Garikai van Weydom, researcher bij de Persgroep Employment Solutions. "ICT’ers zijn gewild en dat wordt uiteraard opgemerkt. Dat is een belangrijke reden waarom de arbeidsmarkt als positief wordt ervaren." Ondanks het positieve oordeel is de arbeidsmobiliteit onder ICT’ers laag: 37 procent ziet zichzelf pas over 3 tot 5 jaar, of zelfs helemaal niet van baan veranderen.

Meest veeleisend qua arbeidsvoorwaarden

Daarnaast zijn IT’ers meer dan gemiddeld geïnteresseerd in materiële en financiële arbeidsvoorwaarden, zoals een dertiende maand, een auto van de zaak en winstdeling, wat hen de meest veeleisende functiegroep maakt, meldt Intermediair. Ook meer vakantiedagen, tegemoetkoming in de pensioenkosten en de mogelijkheid tot thuiswerken vinden zij belangrijker dan gemiddeld.

De top 5 van favoriete werkgevers onder ICT’ers ziet er als volgt uit:

  1. Google
  2. Shell
  3. ING
  4. Philips
  5. Rabobank

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in