Overslaan en naar de inhoud gaan

IT'ers gemeenten delen ervaring digitalisering

Jouw Gemeente Mijn Gemeente is een initiatief van PinkRoccade Local Government. Het platform bestaat uit een videoreeks, waarbij IT’ers worden uitgedaagd om een dag inspiratie op te doen bij een andere gemeente, en daarnaast blogposts van deelnemende gemeenten, handige tools en whitepapers.
groepsdansje
© CC0 - publicdomainpictures.net
CC0 - publicdomainpictures.net

De eerste IT-medewerkers die het platform hebben uitgeprobeerd kwamen van de gemeente Veere en de gemeente Waddinxveen. Zij gingen in op diverse toepassingen in de cloud. Deelnemer Tosca Brog, coördinator automatiseringen van de gemeente Waddinxveen, over haar bezoek bij de gemeente Veere: "Het was goed om ervaringen te horen van een collega die al verder is met de cloud. Daar kunnen wij heel veel van leren. Het is belangrijk om in contact te blijven en die ervaringen te blijven delen." Alle ervaringen van de deelnemende gemeenten zijn te lezen en zien op www.jouwgemeentemijngemeente.nl.

Gemeenten hebben nieuwe werkvormen nodig

PinkRoccade signaleert dat gemeenten andere samenwerkingsverbanden en werkvormen nodig hebben om de digitaliseringsslag de baas te kunnen blijven. Steeds meer taken worden gedecentraliseerd, terwijl tegelijkertijd de middelen afnemen. Publieke spelers en marktpartijen raken steeds meer verweven en de overheid vraagt meer eigen verantwoordelijkheid en zelfredzaamheid van de burger. De overheid zal dienstverlening regisseren in plaats van die helemaal zelf te leveren, en zal maatschappelijke initiatieven vanuit de burger en de markt steeds meer faciliteren. PinkRoccade wil die zoektocht naar de nieuwe, netwerk gedreven overheid ondersteunen door informatietechnologie daarin een vormgevende én uitvoerende rol te geven.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in