Overslaan en naar de inhoud gaan

IT’ers ergeren zich groen en geel aan recruiters

Dat blijkt uit de ‘ICT arbeidsmarktmonitor 2014’ van Intelligence Group en IT-recruiter Sterksen. Uit het onderzoek blijkt dat recruiters er met sourcing alleen niet komen. Verder is LinkedIn op haar hoogtepunt, of zelfs al daar overheen, en winnen arbeidsmarktcommunicatie, employer branding en candidate experience sterk aan belang bij het aantrekken van ICT-talent.
Boze vrouw
© Pixabay CC0 Public Domain
Pixabay CC0 Public Domain

“Er breekt een nieuwe tijd aan van internationaal verleiden met een 'blended sourcing approach'”, stelt Geert-Jan van Waasdorp van de Intelligence Group.

Grote ergernis

Van Waasdorp ziet ICT’ers als de ‘innovators’ in het vakgebied van werving & selectie. “Wat zij aan arbeidsmarktgedrag laten zien, gebeurt daarna ook in andere functiegebieden.” Maar liefst 44 procent van de Nederlandse ICT’ers wordt maandelijks gehunt. Daarmee worden ICT’ers zes keer zoveel benaderd voor een nieuwe baan dan de gemiddelde Nederlander. Dit tot grote ergernis van veel IT-professionals, weet Paul Storimans, directeur van Sterksen. “Recruiters vallen over elkaar heen als het gaat om het hunten van ICT-talent. Dit leidt tot irritatie bij ICT’ers, die zich bijvoorbeeld terugtrekken van LinkedIn omdat ze simpelweg gespamd worden.”

Hoge eisen

Volgens Storimans kunnen opvallende en onderscheidende arbeidsmarktcommunicatie, gecombineerd met een authentieke benadering het verschil maken op de markt voor IT-recruiters. Uit het onderzoek blijkt dat ICT'ers vinden dat recruiters moeten beschikken over voldoende kennis over de inhoud van de functie; Young Professionals verwachten hulp bij salarisonderhandelingen en MidCareers – meer ervaren ICT’ers – willen dat de recruiter een sparringpartner is over de te maken loopbaankeuzes.

Eerder vandaag berichtte AutomatiseringGids al dat uit datzelfde onderzoek naar voren kwam dat de gemiddelde bonus van een ICT’er 6475 euro bedraagt en dat IT-professionals die zich hebben gespecialiseerd in SAP Netweaver de hoogste bonussen ontvangen.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in