Overslaan en naar de inhoud gaan

IT’er gezocht voor goed doel in Ghana

Vodafone Foundation organiseert voor de achtste maal het World of Difference programma, waarbij vier mensen een jaar lang in Ghana aan een project werken om jongeren via mobiele technologie voor te lichten over seks en gezondheid. Maar IT’ers hebben zich nog niet of nauwelijks bij Vodafone gemeld.
man achter computer in Ghana
© CC By-SA 2.0 - Flickr.com
CC By-SA 2.0 - Flickr.com

Het project voor komend jaar is gericht op het ontwikkelen van een informatiesysteem voor mobiele gebruikers waarmee jongeren in Noord-Ghana voorgelicht worden over hiv en aids, soa’s en zwangerschappen. Vier mensen zullen een jaar lang full time aan het project werken. Het projectteam telt een IT-specialist, een social media specialist, een marketingcommunicatiespecialist en een community-specialist. Voor de laatste drie rollen hebben zich kandidaten gemeld, alleen de belangstelling van IT’ers voor deelname aan het project valt tegen.

Bert Bakker, pr-manager van Vodafone Nederland, doet een oproep via AutomatiseringGids.nl aan iedere IT-specialist die een jaar lang, betaald door Vodafone Foundation, in Ghana wil werken aan het goede doel. “De aanmeldingen voor IT-experts lopen ver achter op het aantal aanmeldingen bij de andere banen. Je kunt ook via een wildcard een finaleplaats veiligstellen door online stemmen te werven. Hier maakt op dit moment nog niemand gebruik van.”

Het project wordt door Vodafone Foundation, IICD en dance4life mogelijk gemaakt. Aanmelden kan via World of Difference. “Met de opkomst van de mobiele telefoon in Afrika wordt het gemakkelijker om jongeren doelgerichter voor te lichten”, zegt Danielle Puma, directeur van de Vodafone Foundation. ”Via de mobiele telefoon willen we jongeren in Noord-Ghana door middel van quizzen, sms’jes en een encyclopedie informeren over zogenaamde life planning skills, zodat ze beter en bewuster gaan nadenken over gezondheid en seks.”

Kandidaten doen mee aan een selectieprocedure voor de samenstelling van het projectteam. De jury selecteert voor iedere baan drie finalisten Daarnaast kunnen deelnemers ook een finaleplaats winnen door de meeste stemmen te werven via Facebook. Op 12 november worden de finalisten bekendgemaakt. Daarna voeren de finalisten op 23 november een sollicitatiegesprek met de jury. Aan het einde van de dag maakt de jury de vier winnaars bekend.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in