Management

Branche
IT-kort

IT-kort: o.a. Windows 7 is een blijvertje voor vele miljoenen

Kort IT-nieuws van vandaag.

31 december 2020

Kort IT-nieuws van vandaag.

AG Connect biedt hieronder een overzicht van kort IT-nieuws van vandaag:

 

 

 

Samsung-topman gaat mogelijk opnieuw jaren de cel in

Jay Y Lee
Jay Y Lee © Samsung

Jay Y. Lee - vicevoorzitter van Samsung -  staat terecht in twee rechtszaken: een met betrekking tot fraude en koersmanipulatie en een die te maken heeft met een omkopingsschandaal dat voormalig Samsung-president Park Guen-hye de kop kostte.

Lee is geen onbekende in de gevangenis. In het omkopingsschandaal veroordeelde de rechtbank Lee in 2017 al tot een gevangenisstraf van 5 jaar. In 2018 kwam hij echter vrij na een hoger beroep. Hij kwam toen weer als topman in dienst bij Samsung. In 2019 werd deze uitspraak door het hooggerechtshof weer teniet gedaan en teruggestuurd naar een lagere rechtbank. Daar staat Lee nu opnieuw terecht en hangt hem een gevangenisstraf van 9 jaar boven het hoofd, volgens de Korea Herald. De rechtbank doet uitspraak op 18 januari.

In oktober startte echter nog een tweede rechtszaak met betrekking tot fraude en koersmanipulatie. Het is nog onduidelijk wat de eis in deze zaak zal zijn. (TDO)

 

 

Windows 7 is een blijvertje voor vele miljoenen

Win7

Een jaar na het staken van de ondersteuning is Microsofts besturingssysteem Windows 7 nog altijd populair onder een volhardende groep die niet wil upgraden naar Windows 10.

De geschiedenis van Windows XP herhaalt zich met het uitfaseren van Windows 7. Ondanks alle waarschuwingen dat het besturingssysteem niet meer veilig is nadat het periodiek dichten van beveiligingsgaten door Microsoft is gestaakt, neemt een groot aantal gebruikers de risico's voor lief. In januari, toen Microsoft de allerlaatste patches uitbracht, draaide nog ruim een kwart van de actieve pc's Windows 7. Netmarketshare hield het op 29,6 procent en volgens de berekeningen van Statcounter ging het om 27,5 procent van de pc's.

Sindsdien is er wel een flinke daling opgetreden. Netmarketshare kende Windows 7 in de laatste meting in oktober 20,9 procent marktaandeel toe en Statcounter in november 17,7 procent.

Ook bij Windows XP bleef een long tail aan de gebruiksgrafiek. Twee jaar na het end of life-moment stond het marktaandeel nog altijd op 10 procent. Zelfs na drie jaar zonder beveiligingsupdates had de helft van de organisaties nog wel ergens een computer die het verouderde besturingssysteem draaide. (TDO)

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.