Beheer

Branche
IT-kort

IT-kort: o.a. Website Rijksoverheid korte tijd onbereikbaar

Kort nieuws van vandaag.

29 september 2020

Kort nieuws van vandaag.

AG Connect biedt hieronder een overzicht van korte IT-nieuwtjes van vandaag:

 

 

Website Rijksoverheid korte tijd onbereikbaar

Mark Rutte
Mark Rutte (l) © CC BY 2.0 - Flickr. com

De website van de Rijksoverheid is maandagavond korte tijd onbereikbaar geweest. De site lag eruit op het moment dat premier Mark Rutte en 'coronaminister' Hugo de Jonge een persconferentie gaven over de nieuwe maatregelen tegen het coronavirus.

Rutte zei tijdens de persconferentie dat alle nieuwe maatregelen overzichtelijk op de website zullen verschijnen. Www.rijksoverheid.nl was rond 20.30 uur weer bereikbaar. (ANP)


Bedrijven positief over platforms als bol en Airbnb

Bijna één op de tien bedrijven maakt gebruik van online platforms als Airbnb, Uber, Booking, Werkspot, bol.com en Thuisbezorgd om goederen of diensten te verkopen. Ondernemers zijn overwegend positief over de invloed van zulke platforms op hun omzet. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Ongeveer 8 procent van de Nederlandse bedrijven met twee of meer werkzame personen gebruikt online platforms. Bedrijven in de horeca (16 procent) en handel (12 procent) doen dat het meest.

Ondernemers gebruiken online bemiddelaars vooral omdat ze daarmee hun markt denken te vergroten. Acht op de tien bedrijven die gebruik maken van online bemiddelaars geven dit aan. Ook voelen veel bedrijven zich aangetrokken tot het gemak van zulke platforms.

Vier op de tien bedrijven denken dat de aanwezigheid van online platforms in hun branche voor een hogere omzet zorgt, tegen 7 procent die het tegendeel ziet gebeuren. Ondernemers in de handel zijn relatief vaak negatief over online platforms. Van hen ziet 13 procent een negatief effect op de omzet. (ANP)


Computerbeveiliger McAfee gaat opnieuw naar de beurs

Computerbeveiligingsbedrijf McAfee maakt zich op voor een nieuwe beursgang. De onderneming heeft documenten ingediend voor een notering op de Amerikaanse beurs Nasdaq. Zij voegt zich daarmee bij een keur aan bedrijven die de afgelopen tijd de sprong naar de aandelenmarkten maakten.

Het in het San Jose, Californië, gevestigde McAfee biedt voor 100 miljoen dollar aan aandelen aan, zo valt op te maken uit het prospectus. Maar mogelijk verandert die omvang nog.

McAfee werd in 1987 opgericht door naamgever John McAfee. Voorheen richtte het bedrijf zich op beveiligingssoftware voor pc's en servers. De laatste jaren richt het zich ook op de cloud, geholpen ook door de nodige overnames.

Chipfabrikant Intel kocht McAfee in 2011 voor bijna 8 miljard dollar en haalde de onderneming daarmee van de beurs. Maar de aankoop bleek een sof, en in 2016 werd een meerderheidsbelang verkocht aan de private investeerder TPG. Ook investeerder Thomas Bravo heeft momenteel een belang in het bedrijf.

McAfee behaalde tot eind juni een winst van 31 miljoen dollar op een omzet van 1,4 miljard dollar. Dat was in de vergelijkbare periode een jaar eerder een verlies van 146 miljoen dollar op bijna 1,3 miljard dollar aan opbrengsten. (ANP)


 

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.