Management

Branche
IT-kort

IT-kort: o.a. Twitter stelt mogelijkheid tot fooienpot beschikbaar

Kort IT-nieuws van vandaag.

Kort IT-nieuws van vandaag.

AG Connect biedt hieronder een overzicht van kort IT-nieuws van vandaag:


Twitter stelt mogelijkheid tot fooienpot beschikbaar

Twitter
© Flickr/World's Direction

Twitter maakt het sinds donderdag mogelijk voor gebruikers dat die een virtuele fooi kunnen geven om bepaalde accounts te ondersteunen. Een beperkt aantal gebruikers die in het Engels tweeten kunnen een 'fooienpot' toevoegen aan hun profielen, heeft een woordvoerder van Twitter bekendgemaakt.

Onder de uitverkoren gebruikers vallen kunstenaars, journalisten, deskundigen en een aantal non-profitinstellingen. "Jullie drijven het gesprek op Twitter en we willen het makkelijker maken voor jullie om elkaar te steunen naast met volgen, retweeten en leuk vinden", schrijft een productmanager van Twitter in een post. "Dit is een eerste stap in ons werk om nieuwe manieren te creëeren waarop mensen steun kunnen geven en ontvangen op Twitter", voegde zij eraan toe.

Een fooienpot-icoontje geeft de keuze tussen de betaaldiensten van Patreon, PayPal of Venmo. Twitter zelf ontvangt geen deel van de gedoneerde fooien, verduidelijkte de woordvoerder. "Binnenkort kunnen meer mensen een fooienpot aan hun profiel toevoegen en breiden we uit naar meer talen", zei ze ook.

Het microblogplatform probeert meer gebruikers naar zich toe te lokken en wil dat gebruikers langer op Twitter zitten. Vorige week meldde het bedrijf teleurstellende opbrengsten en groei in het aantal gebruikers. (ANP)


Industrie- en techconcern Siemens rekent op nog meer winst

Technologie- en industrieconcern Siemens verwacht in het huidige boekjaar meer winst te maken op een hogere omzet dan waar het eerder vanuit ging. De onderneming merkt dat er meer vraag is naar zijn producten vanuit onder meer de auto-industrie. Ook op het gebied van machinebouw en bij de softwaretak gingen de zaken voorspoedig. Vooral China was daarbij een grote aanjager van de groei, meldt het bedrijf in een handelsupdate. Het is niet de eerste keer dit boekjaar dat de verwachtingen opwaarts worden bijgesteld.

In het eerste kwartaal van dit jaar, het tweede kwartaal in het boekjaar van de Duitse onderneming, wist Siemens de winst op te voeren tot 2,4 miljard euro. Dat betekende een verdrievoudiging ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. Daarbij moet wel worden aangetekend dat vorig jaar het coronavirus voor het eerst grote invloed had op de resultaten. Evengoed lukte het Siemens om zijn fabrieken tijdens de crisis goed te laten draaien.

Voor het lopende boekjaar rekent Siemens nu op een winst van zeker 5,7 miljard euro, waarbij deze mogelijk op 6,2 miljard euro uitkomt. Bij een eerdere prognose rekende Siemens op maximaal 5,5 miljard euro onder de streep. De omzet stijgt dit jaar mogelijk met dubbele cijfers. Eerder werd hier op maximaal 9 procent groei gerekend. Het technologieconcern wijst daarbij op het aandikkende orderboek. Siemens heeft nog voor bijna 16 miljard euro aan werk liggen, 11 procent meer dan een jaar eerder. (ANP)

Lees meer over
Lees meer over Management OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.