Management

Branche
IT-kort

IT-kort: o.a. Twitter laat personeel voor altijd thuiswerken

Kort IT-nieuws van woensdag 13 mei 2020.

Kort IT-nieuws van woensdag 13 mei 2020.

AG Connect biedt hieronder een overzicht van korte IT-nieuwtjes van 13 mei 2020:

 

 


Slack had forse storing

Samenwerkingsplatform Slack kampte vannacht met een onbereikbaarheid van de dienstverlening. De uitval leverde vooral in de Verenigde Staten problemen op.

De storing begon half twee vannacht in de Europese tijdzone, meldt The Verge. Weinig mensen die er dan gebruik van maken. Maar in het oosten van de de VS was het op data moment half 8 's avonds, in het westen nog drie uur vroeger. Daar kwamen dan ook de meeste storingsmedlingen op Downdetector vandaan. Zowel de mobiele app als de desktop-versie maakten geen contact of hadden te maken met berichten die niet of veel te laat doorkwamen.

Slack erkende de problemen snel en meldde na ruim twee uur dat het probleem was opgelost.

 

 


Logitech floreert op explosie aan thuiswerk

De vraag naar webcams, toetsenborden en andere accessoires die het thuiswerken makkelijker maken, levert Logitech een heel goed kwartaal op.

De omzet van Logitech steeg met 14 procent in het vierde kwartaal, vergeleken met vorig jaar, naar 709 miljoen dollar. Het waren vooral de videovergadersystemen die het goed deden. Maar liefst 60 procent meer omzet in deze categorie die het bedrijf 110 miljoen omzet opleverde.

De losstaande webcams waren goed voor 40 miljoen dollar omzet, een stijging van 32 procent. De omzet in toetsenborden en combo's steeg 12 procent.

 

 


Apple wil personeel terug op kantoor

Apple campus
Apple hoofdkantoor in Cupertino © Apple

In tegenstelling tot de aankondigingen van andere techbedrijven, treft Apple juist voorbereidingen om het personeel weer naar kantoor te laten komen.

Het bedrijf heeft daartoe een plan gemaakt voor gefaseerde terugkomst. Aanvankelijk mogen alleen de mensen komen die hun werk niet van thuis uit kunnen doen of veel belemmeringen ondervinden bij het thuiswerken.Op sommige kantoren die het bedrijf wereldwijd heeft is deze fase al ingegaan, zegt Bloomberg op basis van een interne memo aan het personeel. Tot nog toe mochten alleen werknemers met een essentiële functie naar kantoor komen, bijvoorbeeld om de datacentra in de lucht te houden of om hardware te testen.

In juli begint dan een tweede fase waarin meer mensen terugkeren naar kantoor, overigens afhankelijk van de adviezen en beperkingen van lokale overheden. Bloomberg wijst er op dat Apple een andere strategie hanteert dan de meeste techbedrijven. Apple heeft altijd veel belang gehecht aan persoonlijk contact tussen werknemers en hands-on productontwikkeling. (TDO)

 

 


Twitter laat personeel voor altijd thuiswerken

Twitter kijkt vooruit naar de post-Cocid-19-periode en past personeelsbeleid aan.

Het thuiswerken als gevolg van de Covid-19-pandemie is bij Twitter zo goed bevallen dat het bedrijf nu iedereen die wil toestaat van huis uit te werken. Wie wil mag naar kantoor komen zodra dit weer wordt geopend. De maatregel kent wel een beperking: Als werknemers in een rol en een situatie zijn dat ze thuis kunnen werken en ze willen dat altijd zo blijven doen, gaan wij dat mogelijk maken, luidt de aankondiging in een blog.

"Het besluit kantoren te openen ligt bij ons, wanneer en of onze werknemers terugkomen, is aan hen", zegt Jennifer Christie, vice-president People bij Twitter. Ze geeft aan dat de kantoren vermoedelijk niet opengaan voor september en alle personeelsbijeenkomsten zijn voor dit jaar afgelast. (TDO)

 

 


Digitale zorgverlening opnieuw onder de loep

ICT bij ziekenhuizen
© Onderzoeksraad voor Veiligheid

Het RIVM gaat voor het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport een nieuwe e-healthmonitor opzetten.

Met deze nieuwe e-healthmonitor kan het ministerie in kaart brengen hoe de invoering van digitale hulpmiddelen in de zorg verloopt. Het hulpmiddel moet ondermeer kijken naar regionale verschillen en niet alleen een kwantitatieve, maar een kwalitatieve analyse met betrekking tot de implementatie van digitale hulpmiddelen opleveren.

De nieuwe e-healthmonitor moet zoveel mogelijk zijn gebaseerd op bestaande informatie, raadde het RIVM aan in een verkenning voor de noodzaak van een nieuwe e-healthmonitor  die minister Hugo de Jonge van VWS gisteren naar de Tweede Kamer stuurde. Hij gaf daarin aan dat hij gelijk het RIVM opdracht heeft gegeven het nieuwe hulpmiddel op te zetten.

De nieuwe e-health monitor peilt de bijdrage van digitale technieken aan de kwaliteit van zorg, regie van de patiënt, arbeidsmarktvraagstukken, preventie en cultuur. Daarnaast gaat het RIVM voor de precieze invulling van de toekomstige e‐healthmonitor samenwerken met partners uit verschillende domeinen van zorg, bijvoorbeeld de eerstelijnszorg, klinische tweedelijnszorg, langdurige zorg en public health.
Het RIVM had verder in het advies aangeraden om niet op voorhand concrete doelen met betrekking tot implementatie en gebruik van specifieke e‐health toepassingen te formuleren. Deze kunnen naar verloop tijd niet meer aansluiten op de praktijk. (TDO)

 

 


Facebook verwijdert steeds meer haatberichten

Facebook heeft in het eerste kwartaal van dit jaar 4,7 miljoen posts verwijderd die opriepen tot haat of geweld. Het gaat onder andere om foto's en ander beeldmateriaal. In het laatste kwartaal van vorig jaar ging het nog om 1,6 miljoen, aldus het bedrijf dinsdag.

Ook werden in de eerste maanden van dit jaar 9,6 miljoen haatdragende teksten weggehaald, bijna 4 miljoen meer dan in het laatste kwartaal van 2019.

De stijgingen van het aantal weggehaalde berichten dankt Facebook aan de betere technologische middelen waarover het bedrijf beschikt. Haatdragende berichten, afbeeldingen en video's zijn op die manier beter te filteren.

In het verleden kreeg het internetbedrijf veel kritiek omdat het te laks zou zijn in het controleren en weghalen van dat soort berichten.(ANP)

Lees meer over
Lees meer over Management OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.