Management

Branche
IT-kort

IT-kort: o.a. Trump retweet oproep tot overheidsboycot Microsoft

Kort IT-nieuws van maandag 15 juni 2020.

Kort IT-nieuws van maandag 15 juni 2020.

AG Connect biedt hieronder een overzicht van korte IT-nieuwtjes van 15 juni 2020:

 

 


ICT leent zich goed voor anderhalvemetereconomie

ICT/Automatisering behoort tot de tien vakgebieden die zich goed lenen voor de anderhalvemetereconomie. Het staat op een vierde plek in de top-10 van vakgebieden die de minste beperkingen ondervinden van de restricties van de 1,5 meter.

Dat schrijft Intelligence Group na onderzoek onder tweeduizenden werkenden. Ongeveer de helft van de Nederlanders (47 procent) werkt in een vakgebied geschikt voor de anderhalvemetereconomie. De Communicatie/PR/Journalistiek staat op plek 1. Het onderwijs, opleiding en training zou de meeste last hebben van de anderhalvemeterrestricties. (RVH)

 

 


Duitsland start dinsdag met waarschuwingsapp voor corona

corona-app
©CC0/Pixabay License

Duitsland begint dinsdag te werken met een app die waarschuwingen geeft over de eventuele verspreiding van het coronavirus. De officiële app van de bondsregering blijkt goed te werken en kan worden gebruikt, hebben zegslieden in Berlijn gemeld. De vinding wordt door onder anderen de ministers van Gezondheid en van Binnenlandse Zaken, Jens Spahn en Horst Seehofer, officieel gepresenteerd.

Het doel van de app is om mogelijke contacten van patiënten in kaart te brengen en afstanden te meten tussen de gebruikers onderling. Zo waarschuwt het apparaat als twee gebruikers zich volgens de metingen van de app te lang te dicht bij elkaar bevinden. Grondslag van het systeem is vrijwilligheid en anonimiteit. (ANP)

 

 


Trump retweet oproep tot overheidsboycot Microsoft

Trump smartphone
Donald Trump ©CC BY-SA 2.0 - Flickr.com - Darron Birgenheier

De Amerikaanse president Donald Trump heeft een oproep om Microsoft te boycotten geretweet. Het softwarebedrijf mag volgens het bericht niet meer meedingen naar klussen van de overheid, omdat het vooralsnog weigert technologie voor gezichtsherkenning te leveren aan de politie in de Verenigde Staten.

"Ze zouden moeten worden uitgesloten van federale overheidscontracten. Er moeten consequenties aan verbonden zijn als je technologie weigert te verkopen aan politie-afdelingen", schrijft Richard Grenell. Hij was eerder waarnemend directeur van de nationale inlichtingendienst binnen de regering-Trump.

De Amerikaanse techreus besloot geen gezichtsherkenningssoftware aan de politie in de Verenigde Staten te verkopen zolang het gebruik niet bij wet geregeld is. In de VS wordt momenteel op grote schaal gedemonstreerd tegen racisme en politiegeweld. Activisten vrezen dat de overheid de gezichtsherkenningstechnologie kan gebruiken om mensen etnisch te profileren. Amazon besloot eerder het gebruik van zijn technologie voor gezichtsherkenning door de politie een jaar lang te verbieden. IBM verkoopt helemaal geen producten meer op het gebied van gezichtsherkenning.

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.