Management

Branche
IT-kort

IT-kort: o.a. Trump lanceert Truth Social-app in App Store

Kort IT-nieuws van vandaag.

22 februari 2022

Kort IT-nieuws van vandaag.

AG Connect biedt hieronder een overzicht van kort IT-nieuws van vandaag:

 


 

ING kampt met storing bij internetbankieren en app

man smartphone zorgelijk
© Shutterstock

ING kampt met een onlinestoring. Particuliere en zakelijke klanten hebben daardoor sinds ongeveer 08.00 uur op dinsdag geen toegang tot internetbankieren of de app van de bank. Het is nog onduidelijk wat de oorzaak is van het probleem.

Een woordvoerder noemt de storing "ontzettend vervelend" en biedt namens de bank excuses aan. "Gespecialiseerde collega's zoeken naar de oorzaak en zijn keihard bezig de storing op te lossen. Dat heeft onze volle prioriteit." ING kan nog niet aangeven hoe lang het duurt voordat de storing is opgelost. (ANP)

 


 

Arcadis zet met softwaredeal verder in op waterbeheer

Extreem weer
© Shutterstock - Pav-Pro Photography Ltd

Ingenieurs- en adviesbureau Arcadis neemt het waterbeheerssoftwareplatform HydroNET over van het Nederlandse softwarebedrijf Hydrologic. Met dat platform kunnen watermanagers de gevolgen van extreem weer voorspellen en beter beslissen hoe gebieden moeten worden ingericht zodat extra water veilig kan worden afgevoerd.

HydroNET wordt ondergebracht in een nieuw bedrijf, Water Platform Company, waarin Arcadis een belang van 70 procent neemt. Arcadis maakte niet bekend hoeveel het bedrijf betaalt voor het meerderheidsbelang.

De overige 30 procent blijft in handen van HydroLogic. Dat bedrijf, dat actief is in Nederland en diverse andere landen zoals Zuid-Afrika, blijft HydroNET in zijn bestaande markten verkopen. Arcadis gaat de HydroNET-software in andere landen aan de man brengen. Dat gaat het ingenieurs- en adviesbureau als eerste doen in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk, maar daar komen op den duur meer landen bij.

Naar eigen zeggen is de overname een grote stap voor Arcadis op het gebied van digitale diensten met betrekking tot waterbeheer. Dat vakgebied wordt sowieso al steeds belangrijker voor Arcadis vanwege de stijgende zeespiegel en veranderende weerpatronen als gevolg van de opwarming van de aarde. Zo valt in sommige gebieden veel meer regen, maar is elders juist veel meer sprake van droogte. (ANP)

 


 

Trump lanceert Truth Social-app in App Store

Donald Trump
Donald Trump © CC BY-SA 2.0 - Flickr.com - Gage Skidmore

Het nieuwe sociale netwerk Truth Social van de voormalige Amerikaanse president Donald Trump is zondagavond laat (lokale tijd) gelanceerd in de App Store van Apple. Truth Social verscheen kort voor middernacht in de App Store en kwam automatisch op de toestellen te staan van gebruikers die de app vooraf al gereserveerd hadden. Sommige gebruikers zouden bij het aanmaken van een account bericht hebben gekregen dat ze "vanwege de enorm grote belangstelling" op een wachtlijst zijn geplaatst.

Vooralsnog is de app alleen beschikbaar voor Apple-gebruikers. Wanneer Truth Social ook in de Google Play Store verschijnt, is nog niet bekend. Volgens Devin Nunes, voormalig congreslid en directeur van de Trump Media & Technology Group (TMTG), moet het sociale netwerk de komende tijd verder uitgebreid worden, zodat meer gebruikers de app kunnen downloaden. Eind maart moet de app volledig operationeel zijn in de Verenigde Staten.

De lancering lijkt te wijzen op een terugkeer van Trump op sociale media, nadat hij eerder van meerdere platforms werd verbannen.

 Zijn Twitter-, Facebook- en YouTube-accounts werden verwijderd, nadat hij na de bestorming van het Capitool in Washington op 6 januari vorig jaar werd beschuldigd van opruiing.

In oktober kwamen plannen naar buiten voor het platform Truth Social. De lancering zou al snel plaatsvinden, maar lange tijd bleef onduidelijk wanneer. De TMTG zegt daarmee een alternatief voor Twitter te willen bieden en wil later ook nieuws, podcasts en entertainment brengen. (ANP)

Lees meer over
1
Reacties
Peter Mul 22 februari 2022 12:59

Trump is een nieuwe naam geworden voor anti democratische haat en het is goed dat Trump zelf probeert daar een uitweg voor te vinden.

De "democratische" haat tegen Trump heeft draconische vormen aangenomen en ook in NL zie en lees je dat veel journalisten daarin schaamteloos meegaan.

De verantwoordelijkheid van Trump voor de rellen is een criminele "democratische" framing en toch wordt dit onbewezen frame ook in NL als waarheid behandeld.

Ik ben geen Trump lover maar ik schaam mij momenteel diep voor de kwaliteit van de huidige NL journalistiek.

Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.