Management

Branche
IT-kort

IT-kort: o.a. Topman Slack 460 miljoen dollar rijker door overnamegeruchten

Kort IT-nieuws van vandaag.

30 november 2020

Kort IT-nieuws van vandaag.

AG Connect biedt hieronder een overzicht van kort IT-nieuws van vandaag:

 

 

 

Grondlegger van Indiase IT-industrie overleden

TCS-grondlegger FC Kohli
FC Kohli © Tata Consulting Services

De oprichter van de Indiase IT-dienstverlener Tata Consulting Services is overleden. Faqir Chand Kohli is 96 jaar oud geworden en wordt wel de vader van de Indiase IT-industrie genoemd.

Topman Kohli heeft het in 1968 opgerichte Tata Consultancy Services groot gemaakt. Die toen nieuwe divisie van Tata Sons ging zich storten op consultingdiensten. Aanvankelijk was dat op het gebied van management, maar later ook met technologie en software-ontwikkeling. Dit moest dan weer vraag voor computerdiensten aanjagen. Deze 'start-up' kreeg techneut FC Kohli als algemeen directeur, afkomstig van Tata Electric Companies.

In 1996 is de grondlegger teruggetreden als CEO. Hij heeft daarna nog wel een actieve rol gespeeld voor het bevorderen van technologie om sociale problemen van India op te lossen, zo meldt TCS in een herdenkingsbericht over Kohli. (JBA)

 

 

Italiaanse boete voor Apple vanwege 'misleiden consument'

regen
© CC BY-SA 2.0 - Flickr.com - Damian Gadal

Apple heeft in Italië een boete van 10 miljoen euro gekregen voor het misleiden van consumenten. Ook hield de iPhonemaker zich volgens de mededingingswaakhond niet aan de regels voor garantie. Beide gevallen hebben te maken met de waterdichtheid van iPhones.

Daar adverteerde Apple mee zonder duidelijk te maken dat de toestellen alleen onder bepaalde omstandigheden tegen water konden. Bovendien had Apple in zijn garantiebepalingen staan dat schade door vloeistoffen niet onder de garantie viel en weigerde telefoons met dat soort schade gratis te repareren.

De boete zal niet veel indruk maken op Apple. In het laatste kwartaal waar het Amerikaanse bedrijf cijfers over bekendmaakte, boekte het een winst van 57,4 miljard dollar. (ANP)

 

Topman Slack 460 miljoen dollar rijker door overnamegeruchten

 Stewart Butterfield
Stewart Butterfield © CC SA _BY 2.0 - Flickr.com - JD Lasica

De topman van chatdienst Slack, Stewart Butterfield, profiteert van de overnamegeruchten rond zijn bedrijf. Door de interesse van softwarebedrijf Salesforce is het aandelenpakket van de medeoprichter van Slack zo'n 460 miljoen dollar meer waard geworden. Dat meldt persbureau Bloomberg.

Het overnamevoorstel van Salesforce zou hoger liggen dan 17 miljard dollar, de beurswaarde van Slack voordat het nieuws woensdag naar buiten kwam. Het aandeel steeg woensdag met wel 38 procent na de berichtgeving van The Wall Street Journal over de toenadering.

De waarde van het aandelenpakket van Butterfield is volgens Bloomberg nu bijna 1,7 miljard dollar. Slack zou niet het eerste bedrijf zijn dat de topman verkoopt want in 2005 verkocht hij fotosite Flickr aan Yahoo. Hij werkte tot 2008 voor Yahoo om vervolgens Slack op te richten.

Slack is een rivaal van onder meer Microsoft op het gebied van kantoorcommunicatiediensten en kampt dus met grote concurrentie. De producent van zakelijke software Oracle zou mogelijk met een tegenbod op Slack kunnen komen. Oracle zou op die manier zijn eigen positie kunnen verbeteren.(ANP)

Lees meer over
Lees meer over Management OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.