Management

Branche
IT-kort

IT-kort: o.a. Tim Cook prijst thuiswerkers

Kort nieuws van vandaag.

22 september 2020

Kort nieuws van vandaag.

AG Connect biedt hieronder een overzicht van korte IT-nieuwtjes van vandaag:

 

 

Intel mag van VS toch leveren aan Huawei

Intel slogan

De Amerikaanse chipreus Intel heeft van de Amerikaanse overheid toestemming gekregen om met de Chinese techreus Huawei te handelen. Volgens het Chinese bedrijf gaat het om de levering van bepaalde producten door Intel.

Door nieuwe regels geldt per 15 september een verbod op leveringen van materiaal of diensten aan Huawei. Bedrijven uit de VS moeten eerst een vergunning aanvragen om hun waar te verkopen aan het techbedrijf. Deze vergunningen zijn moeilijk te verkrijgen. De VS zetten Huawei en andere Chinese bedrijven eerder op een zwarte lijst. Ze zouden volgens de regering-Trump een gevaar voor de nationale veiligheid zijn.

Huawei gebruikt Intels processor zowel voor laptops als ook voor servers. Het zou bij de nu verstrekte leveringspermissie van de Amerikaanse overheid gaan om chips voor Huawei-notebooks. (ANP/JBA)

 

 

'China ziet huidige TikTok-deal niet zitten'

onderhandelingen VS China

China neigt er naar de huidige TikTok-deal voor de VS af te keuren. De opdeling van het social network in een Chinees en Amerikaans deel zou de nationale veiligheid van China in gevaar brengen plus ook de belangen en waardigheid van het land schaden. Dit hoofdredacteur Hu Xijin van de Chinese staatskrant Global Times.

TikTok Global, waarin de internationale activiteiten van de populaire video-app TikTok zijn ondergebracht, is een dochteronderneming van ByteDance. Dat Chinese technologiebedrijf krijgt naar eigen zeggen 80 procent van de aandelen van TikTok Global in handen. De Amerikaanse president Donald Trump maakte bekend in principe akkoord te zijn met verschillende transacties rond TikTok.

Daarbij krijgt softwarebedrijf Oracle een belang van 12,5 procent en supermarktconcern Walmart 7,5 procent in het nieuw op te richten TikTok Global. Dat is concreet een minderheidsbelang, maar Washington weegt naar verluidt mee dat Amerikaanse investeerders bij elkaar opgeteld al 40 procent van ByteDance zelf bezitten. Volgens die redenering is TikTok Global, direct of indirect, voor 53 procent in Amerikaanse handen.

De Chinese overheid heeft een streep gezet door deze overeenkomst, schrijft Global Times. Die krant is doorgaans goed geïnformeerd als het om de Chinese overheid gaat. Het medium is gelieerd aan het Volksdagblad, wat op zijn beurt de officiële spreekbuis is van de Communistische Partij in het Aziatische land. (ANP)

 

 

Tim Cook prijst thuiswerkers

Tim Cook blij
Tim Cook © Apple

Apple-topman Tim Cook zegt dat hij onder de indruk is van de prestaties van thuiswerkende medewerkers. Hij voorspelt dat thuiswerken ook na de corona-epidemie onderdeel blijft uitmaken van de werkgewoontes bij het Amerikaanse elektronicabedrijf.

Cook deed de uitspraken in een interview op een virtueel festival dat was georganiseerd door tijdschrift The Atlantic. Daarin wees de Apple-topman erop dat het bedrijf nieuwe producten heeft ontwikkeld, waaronder nieuwe smartwatches en tabletcomputers, en dat die dit jaar op tijd worden gelanceerd. Ondanks het feit dat veel personeel thuis moet werken vanwege de corona-epidemie. Cook zei dat hij niet gelooft dat Apple "terugkeert naar hoe we waren omdat we hebben gezien dat er sommige dingen zijn die heel goed virtueel werken."

Netflix-baas Reed Hastings noemde thuiswerk onlangs "een puur nadeel". Jamie Dimon van JPMorgan Chase waarschuwde voor blijvende schade als medewerkers niet snel terug naar kantoor gaan.

Cook zei dat 10 tot 15 procent van de Apple-medewerkers inmiddels weer op de kantoren werkt en dat hij hoopt dat de meerderheid van het personeel volgend jaar kan terugkeren naar het nieuwe kantorencomplex van Apple in Silicon Valley. Thuiswerken is "niet hetzelfde als fysiek samenzijn", aldus Cook, die vindt dat samen op kantoor werken goed is voor de creativiteit. Zelf gaat hij meerdere malen per week op verschillende tijden naar kantoor. (ANP)

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.