Management

Branche
IT-kort

IT-kort: o.a. TikTok krijgt weer gelijk van hof in beroep tegen besluit Trump

Kort IT-nieuws van vandaag.

8 december 2020

Kort IT-nieuws van vandaag.

AG Connect biedt hieronder een overzicht van kort IT-nieuws van vandaag:

 

 


Uber stopt eigen ontwikkeling zelfrijdende auto's

Uber

Taxibedrijf Uber Technologies stopt met de eigen ontwikkeling van zelfrijdende auto's. In plaats daarvan worden die onderzoeksactiviteiten overgedaan aan het bedrijf Aurora Innovation dat ook werkt aan autonoom rijden en wordt 400 miljoen dollar geïnvesteerd door Uber in Aurora.

Uber-topman Dara Khosrowshahi wordt bestuurslid van Aurora dat nu wordt gewaardeerd op 10 miljard dollar. Uber krijgt een direct belang van 26 procent in Aurora. Als Aurora met zelfrijdende auto's komt, worden die ingezet door Uber.

 

 


TikTok krijgt weer gelijk van hof in beroep tegen besluit Trump

TikTok profile
TikTok © CC0 - Unsplash - Aaron Weiss

Het Chinese filmpjesapp-bedrijf TikTok heeft van een tweede Amerikaans hof gelijk gekregen in het bezwaar dat het had ingediend tegen het bevel van president Donald Trump om alle Amerikaanse activiteiten over te doen aan een partij in de VS.

Vorige maand gaf een andere rechter al een soortgelijk oordeel. Afgelopen vrijdag gaf de Amerikaanse regering TikTok geen hernieuwd uitstel meer om zijn activiteiten in de Verenigde Staten af te stoten. Wel gaan de gesprekken tussen het bedrijf en de overheid over de gedwongen verkoop onverminderd door.

Volgens Trump slaat TikTok te veel gegevens op, die via ByteDance bij de Chinese overheid terechtkomen. Hij eiste daarom dat de Amerikaanse activiteiten van TikTok aan een Amerikaanse partij worden verkocht.

Trump vaardigde op 14 augustus een presidentieel decreet uit waarmee Bytedance, de Chinese eigenaar van de razend populaire filmpjesapp met meer dan 100 miljoen Amerikaanse gebruikers, werd bevolen de activiteiten in de VS binnen 90 dagen af te stoten.

In september ging hij akkoord met een deal tussen ByteDance, Oracle en Walmart waarbij de Amerikaanse activiteiten van TikTok in een nieuw bedrijf zouden worden ondergebracht.

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.